Hlavní obsah

Arsenal se dohodl s Henrym. Klubová legenda se k týmu připojí v lednu

Londýn

Dost spekulacím. Thierry Henry se dohodl s Arsenem Wengerem na angažmá v Arsenalu. Francouzskému fotbalistovi skončila sezóna v americké MLS, a tak už nic nebrání jeho návratu na dobře známý londýnský trávník. Oproti původním předpokladům, které mluvily o Henryho několikatýdenní výpomoci, to vypadá, že by nejlepší kanonýr v historii Arsenalu mohl v klubu vydržet až do konce letošního ročníku Premier League.

Foto: Aleš Březina, Sport.cz

Henry se vrací do klubu, v kterém před svým odchodem v roce 2007 působil celkem osm let.

Článek

Dřívější opora Kanonýrů chystá už druhý návrat do zmíněného anglického klubu. Před rokem si totiž Henry na Emirate Stadium odskočil na obdobnou výpomoc. Nyní by však chtěl v klubu setrvat déle. Francouzský fotbalista se podle listu Daily Mirror ke zbytku týmu připojí v lednu.

Příchod už je dojednaný, Arsenal už s New York Red Bulls také vyjednává o prodloužení Henryho dočasného kontraktu. Souhlas amerického vedení se bude odvíjet od toho, zda klub svému hráči dovolí zmeškat začátek tréninkového kempu.

Henry už je ale v Londýně. V sobotu se byl podívat na zápas, kdy Gunners porazili West Bromwich. Francouz také avizoval, že letos je připraven podávat ještě lepší výkony než na začátku minulého roku.

Reklama