Hlavní obsah

Policie zadržela po manchesterském derby devět fanoušků. Vrhač mince zatím uniká

Manchester

Za výtržnosti na nedělním manchesterském derby mezi fotbalisty City a United bylo dosud zatčeno a obviněno devět lidí. Policie zatím stále neidentifikovala fanouška, který hozenou mincí zasáhl obránce Ria Ferdinanda z United a způsobil mu krvavé zranění hlavy.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Mezi zadrženými je i jednadvacetiletý Matthew Scott, kterého na trávníku zadržel gólman City Joe Hurt.

Článek

Mezi zadrženými je i jednadvacetiletý Matthew Scott, který po Ferdinandově oslavě vítězného gólu vběhl na hřiště a namířil si to k hráči United. Než se ale k němu dostal, zastavil ho vlastním tělem brankář City Joe Hart.

Poděkoval brankáři za zadržení

Scott, jemuž vedení Manchesteru City okamžitě zabavilo permanentku, se už prostřednictvím svého obhájce omluvil. "Nesmírně se za svoje chování stydím. Mám v úmyslu napsat panu Ferdinandovi, abych vyjádřil, jak velmi toho lituju, a omluvil se mu stejně jako Manchesteru United a jeho fanouškům," uvedl Scott. "Rád bych poděkoval Joeovi Hartovi za jeho zákrok, když jsem vběhl na hřiště," dodal.

Výtržnosti poznamenaly především závěr ligového zápasu, kdy hráči United oslavovali vítěznou branku útočníka Robina van Persieho na konečných 3:2. Ferdinand se na okamžik odpoutal od svých rozradostněných spoluhráčů a bouřlivě slavil před fanoušky City, načež jej zasáhla mince a způsobila mu krvavý šrám těsně nad levým okem.

Policie obvinila dva fanoušky z vběhnutí na hřiště, jeden byl obviněn z rasistických přečinů. Dva lidé porušili zákaz vstupu na stadión a další fanoušci se dopustili menších prohřešků.

Reklama

Související témata: