Hlavní obsah

Za 16 let v Arsenalu vím, jak se ze špatného období vyhrabat, říká Wenger a nebere zřetel na kritiku

Londýn/Praha

V poslední době mu všichni o hlavu omlacují kritiku všeho druhu. Šéf slavného londýnského klubu Arsenalu Wenger přesto odolává a dle svých prohlášení se nehodlá jen tak vzdát. Arsenal je v tabulce Premier League momentálně na sedmém místě se ztrátou patnácti bodů na vedoucí Manchester United. Donedávna se Arsèna Wengera zastávali i fanoušci, to se však změnilo po čtvrtfinálové porážce v Ligovém poháru, kdy Kanonýři nestačili na slaboučký Bradford ze čtvrté ligy. Francouzský kouč přesto vzkazuje. „Důležité je, že zbožňuju Arsenal, miluju fotbal a tomuhle klubu bych obětoval všechno.“

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenérská židle se pod Wengerem mohutně viklá.

Článek

„Jsem přesvědčený, že zůstanu. Navíc jsem velmi hladový, pokud bych nebyl, neseděl bych tu před vámi." řekl Wenger na nedávné tiskové konferenci.

„Věřte mi, opravdu se na svou práci soustředím a snažím se ji dělat co nejlépe. O nic jiného se prakticky nestarám. Chápu, že lidé kritizují, když výsledky nepřichází, ale přijde mi, že už se dnes obecně kritizuje tak nějak automaticky."

Arsenal je za Manchesterem United historicky druhým nejlepším klubem Premier League. Vítězství v domácí soutěži se však naposledy dočkal v sezóně 2003/04 a už sedm let nedosáhl na žádnou jinou trofej.

Wenger nevidí své dlouhé působení v klubu jako nevýhodu

„Říkáte, že 16 let v jednom klubu je handicap, může to být ale také výhoda, protože máte hodně zkušeností. Za takovou dobu si projdete nespočtem těžkých období a díky tomu víte, jak se z nich vyhrabat.

Wenger v týmu působí už od roku 1996. Stávající smlouva mu vyprší v létě roku 2014. Vedení klubu mu sice zkraje podzimu nabízelo novou, ovšem své myšlenky možná už bere za předčasné.

Šéf Arsenalu přesto dodává. „Věřím v sílu svého týmu. Zatím jsme moc nepředvedli, pravda, ale tuhle sezónu, kdy rekonstruujeme kádr, to jde těžko."

Spousta kritiky míří na Wengerovu „asketickou" nákupní politiku. Klub z Emirates Stadium totiž staví hlavně na svých odchovancích a mladých hráčích. V poslední době to však příliš nevychází.

Reklama