Hlavní obsah

Dobrosrdečný Benítez. Podvedené rodině nabídl vstupenky na zápas Chelsea se Swansea

Londýn

Od fanoušků Chelsea se vřelého přivítání nedočkal. Před prvním utkáním na Stamford Bridge na něj pískali, spílali mu, na lavičce Blues ho nechtěli. Nemohli mu zapomenout nepěkná slova, která směrem k jejich mužstvu vysílal ještě ve službách Liverpoolu. Nový trenér londýnského klubu Rafael Benítez, který nahradil ve funkci Roberta Di Mattea, však v poslední době u příznivců boduje. Chelsea vítězí, navíc španělský kouč předvedl milé gesto. Podvedené rodině zajistil lístky na semifinále Capital One Cupu se Swansea. Informoval o tom server deníku Daily Mail.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Trenér londýnské Chelsea Rafael Benítez.

Článek

Fanoušek Blues Tony Rennell koupil pro svého devítiletého syna Harryho dva lístky na zápas Chelsea v Norwichi. Měl to být vánoční dárek. Mladý školák byl nadšený, jenže jeho radost záhy vystřídal obrovský smutek. Tony vstupenky, které stály více než 300 liber, zaplatil, jenže na ně čekal marně. Rodina naletěla podvodníkům.

Pro chlapce a jeho otce ale celý příběh skončil happyendem. Benítez, otec dvou dcer, se o celé záležitosti dozvěděl, okamžitě kontaktoval Sportsmail a sehnal oběma dva lístky na semifinále Capital One Cupu, v němž Chelsea nastoupí 9. ledna doma proti Swansea.

Benítez neukázal dobré srdce poprvé

„Moc Vám děkujeme, Rafo. Je to velmi krásný čin," citoval Daily Mail Tonyho Rennella, který takové gesto vůbec nečekal.

„Můj devítiletý Harry ví, že na světě existují lidé, kteří vás podrazí, naštěstí ale také poznal, že jsou i dobří lidé, kteří činí dobré skutky a pomohou vám," dodal pro britský deník Rennell senior.

Benítez neukázal své dobré srdce poprvé. V minulosti daroval mimo jiné 96 000 liber do fondu Hillsborough Memorial pro rodiny obětí neštěstí z Hillsborough. Peníze věnoval i rodině Rhyse Jonese, který byl při návratu z tréninku v srpnu roku 2007 zastřelen.

Reklama

Související témata: