Hlavní obsah

Přestupní horečka vypukla. Anglické týmy hledají nové hvězdy, utrácet budou miliardy

Londýn

V západoevropských ligách se počínaje lednem otevřelo přestupní okénko a fotbalové velkokluby už loví nové posily. Rušno má být hlavně v Anglii - Manchester City i Chelsea zřejmě budou utrácet desítky miliónů liber, posily shání i Liverpool s Arsenalem. Ulovit velkou rybu se podle serveru Goal.com chystá také manažer „Rudých ďáblů“ Sir Alex Ferguson, další celky chtějí udržet své klíčové hráče nebo se naopak zbavit těch problémových.

Foto: Phil Noble, Reuters

Italský útočník Mario Balotelli to má v Manchesteru City nahnuté.

Článek
Fotogalerie

Anglický talent Wilfried Zaha.

Anglická špička hledá v prověřených evropských soutěžích. I když v lednovém termínu ani zdaleka nedochází k takovým transferům jako během letní přestávky, zdá se, že i v lednu budeme svědky některých zajímavých přestupů.

Wesley Sneijder, Inter Milán

Nizozemský ofenzivní záložník se už v létě nechal slyšet, že by mohl z italského celku odejít a zahrát si na britských ostrovech. Jeho touha přestoupit je ještě silnější poté, co v Interu nepřistoupil na snížení platu a byl odstaven na vedlejší kolej. Sneijder je žhavým zbožím a o služby kreativního špílmachra se uchází silná trojka Manchester City, Manchester United a Chelsea. Nejpravděpodobněji se však jeví jeho přesun do Tottenhamu, situaci sonduje i ruský tým Anži Machačkala. Cena? Inter prý nechce svůj klenot prodat za méně než 25 miliónů eur.

David Villa, Barcelona

Fotbalová superstar, která po dlouhodobém zranění nehraje ve svém týmu pravidelně. V sedmnácti ligových zápasech Barcelony nastoupil jednatřicetiletý Villa v základní sestavě jen šestkrát a se svým herním zatížením není spokojený. Katalánci chtějí elitního střelce pustit pouze na přestup, zájem údajně mají v Liverpoolu, Chelsea a také Arsenalu. Nicméně je možné také to, že Villa bude i dál bojovat o šanci a na Nou Campu zůstane až do léta.

Theo Walcott, Arsenal

Fanoušci „Kanonýrů" netrpělivě sledují, jak se vyvine situace okolo anglického útočníka. Ten má smlouvu v Arsenalu pouze do konce sezóny a nový kontrakt ještě neprodloužil. Pro londýnský klub je udržení Walcotta prioritou, už nejedna hvězda ale kádr manažera Wengera kvůli lukrativnější nabídce opustila. Zájem o anglického reprezentanta prý mají Chelsea a Manchester United, nabídky údajně předloží také Juventus a PSG.

Mario Balotelli, Manchester City

Nad italským bouřlivákem už nedrží ochrannou ruku manažer Roberto Mancini, který s ním už údajně ztratil trpělivost. Více než na hřišti Balotelli řádí v barech a nočních podnicích, svými častými skandály Manchesteru City příliš nepomáhá. Jenže kdo bude mít o dvaadvacetiletého fotbalistu s takovou pověstí zájem? Nabídku 20 miliónů liber prý chystá AC Milán.

Demba Ba, Newcastle

Senegalský útočník prokazuje své kvality i na britských ostrovech - v 54 ligových zápasech se za Newcastle trefil už devětadvacetkrát, přičemž letos má na svém kontě 13 gólů. Sedmadvacetiletý útočník je prý v hledáčku londýnských celků Chelsea a Arsenal. Ba má ve smlouvě výkupní klauzuli, k mání je za osm miliónů liber. "Blues" již údajně dostali souhlas jednat s obávaným kanonýrem o přestupu.

Marouane Fellaini, Everton

Belgický fotbalista je pro Everton klíčovým mužem ve středu pole. Hráč s výborným přehledem a čtením hry na podzim slavil už osm ligových gólů. Pětadvacetiletý Fellaini v minulé sezóně prodloužil v Goodison Parku smlouvu, teď se však šušká o zájmu Realu Madrid. A Belgičan již předtím několikrát prohlásil, že přestup do některého z velkoklubů by si ujít nenechal.

Wilfried Zaha, Crystal Palace

Dvacetiletý záložník druholigového Crystal Palace několikrát oslnil svou dovedností, rychlostí a silou v osobních soubojích. Zájemců z Premier League je prý dostatek - Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham a Chelsea. O mladíka se údajně uchází i Real Madrid. Háček je v tom, že Crystal Palace za jednoho ze svých klíčových hráčů požaduje 15 miliónů liber.

Beňat Etxebarria, Real Betis

Pětadvacetiletý španělský tvůrce hry touží po nové výzvě a přesunu do věhlasnějšího týmu. Etxebarriu prý chce Barcelona, zájem však mají také Spartak Moskva, Wolfsburg a několik týmů z Premier League, včetně Tottenhamu, Liverpoolu a Arsenalu.

Reklama

Související témata: