Hlavní obsah

Čech přijde kvůli zranění třísel o souboj s Rosickým. Mimo hru bude tři týdny

Londýn

Český fotbalový brankář Petr Čech se po zranění třísel vrátí do hry zhruba na konci ledna. Reprezentační jednička, která v posledním prosincovém utkání nedochytala ligový zápas na Evertonu, bude mimo hru asi tři týdny. Pro server Skysports.com to řekl manažer Chelsea Rafael Benítez.

Foto: Nigel, Reuters

Petr Čech se v brance Chelsea další tři týdny neobjeví.

Článek

Čech nastoupil v Goodison Parku ke svému jubilejnímu 400. ligovému utkání za Chelsea, ovšem odchytal pouze poločas. „Asi ve 40. minutě jsem boxoval jeden centr pryč a při výskoku jsem ucítil bolest v pravém třísle. Závěr poločasu jsem dohrával s tím, že po pauze nebudu dál schopen pokračovat," popsal český gólman na svých webových stránkách.

Při středeční nečekané domácí porážce 0:1 s posledním týmem Queens Park Rangers se do branky londýnského celku postavil Čechův náhradník Ross Turnbull. Trenér Rafael Benítez po utkání potvrdil, že zranění českého fotbalisty není vážné.

„Myslím, že ho čeká kratší pauza, asi dva až tři týdny. Jsem docela optimista," prohlásil Benítez.

Čech tak s největší pravděpodobností vynechá následující ligové zápasy na hřišti Stoke (12. ledna) a také domácí městské derby s Arsenalem (19. ledna). V něm mohl poměřit síly s Tomášem Rosickým, který během vánočních svátků prodělal lehkou virózu. Kromě ligových zápasů se Chelsea musí bez své jedničky obejít ještě v utkání 3. kola FA Cupu se Southamptonem (5. ledna) a v úvodním utkání Ligovém poháru se Swansea (8. ledna).

Reklama

Související témata: