Hlavní obsah

Rozzuřený Mancini a nezkrotný Balotelli se na tréninku porvali. Museli je od sebe roztrhávat

Manchester/ Praha

Šli si po krku. A dokonce tak ostře, že trenéra Manchesteru City Roberta Manciniho a jeho nezkrotného krajana Maria Balotelliho museli od sebe roztrhávat, protože jinak by podle svědků došlo na závěr tréninku k regulérní rvačce. Trenér Mancini byl totiž na dvaadvacetiletého útočníka tak rozlícen, že ho rval za rozlišovací vestu a chtěl ho povalit k zemi, což se nespoutatelnému Mariovi ani trochu nelíbilo a bránil se.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Mario Balotelli (vlevo) se dívá na trenéra Manchesteru City Roberta Manciniho hodně zle.

Článek
Fotogalerie

Svědectví o příčině rvačky mezi trenérem Citizens Mancinim a Balotellim se rozcházejí... Podle jedné verze byl na počátku incident mezi Balotellim a záložníkem Sinclairem, do něhož Ital s ghanskými kořeny ostře zajel a fauloval ho,  podle jiné se prostě trenérovi nelíbilo, že horkokrevný Mario neplní jeho příkazy v přípravě na sobotní zápas FA Cupu s Watfordem.

Museli je od sebe roztrhnout

V jednom se ale shodují... „Rozzuřený Mancini se do Balotelliho pustil nejprve slovně, aby pak na něho vyrazil, popadl ho a snažil se ho povalit na zem. Jenže Mario je příliš silný, než aby se to trenérovi povedlo. Navíc se urputně bránil, neboť se mu pochopitelně nelíbilo, jak na něho Mancini vystartovat," vykládali očití svědci tréninku Citizens.

Nakonec museli zasahovat zaměstnanci Manchesteru City, stejně jako Manciniho asistent Brian Kidd a někteří hráči, aby od sebe oba znesvářené Italy odtrhli.

„Balotelli s tréninkem okamžitě skončil a musel do šaten," líčili svědci, co se v tréninkovém centru Citizens v Carringtonu dělo.

Aktérem podobného incidentu nebyl Balotelli poprvé. Před rokem se málem porval s Micahem Richardsem jen proto, že mu spoluhráč vyčetl, že nedal do zápasu všechno. I tehdy je museli ostatní od sebe roztrhávat.

Ještě v prosinci kouč vykládal, že Maria miluje

Incident mezi Balotellim a trenérem Mancinimi oživil spekulace o prodeji dvaadvacetiletého italského útočníka, proti jehož odchodu se dosud Mancini vehementně stavěl.

„Vztahy mezi námi jsou velmi dobré. Mám ho rád, protože spolu žijeme dlouhá léta, viděl jsem ho růst a vedl ho. Čas pro neustálé omlouvání jeho činů se už ale naplnil, protože je mu dvaadvacet a nastala doba, kdy se musí chovat jako profesionál," vykládal Mancini ještě v prosinci v rozhovoru pro italský list Gazzetta dello Sport.

Švédský legionář Zlatan Ibrahimovic, který Balotelliho zažil během italské štace, nezkrotného Maria před pár dny rovněž chválil. „Je zvláštní. Když má do fotbalu chuť, je schopen porazit kterýkoli tým na světě. Proto jestliže může ještě někdo oživit naděje Manchesteru City na obhajobu titulu, pak je to právě Mario. Trenér Mancini ví stejně dobře jako já, že musí Balotelliho milovat, aby z něho dostal vše, co v něm je," charakterizoval Ibrahimovic bývalého spoluhráče.

Teď je ovšem otázkou, zda nezkrotného Maria bude Mancini milovat i poté, co si šli po krku a na tréninku se porvali.

Reklama

Související témata: