Hlavní obsah

Balotelli se porval s Mancinim, ale průšvih mu projde. Dám mu šanci, změní se, věří kouč

Manchester

Zdálo se, že si Mario Balotelli zadělal čtvrteční rvačkou s trenérem Robertem Mancinim na pořádný průšvih a dost možná bude muset opustit Manchester City. Jenže vše je jinak, problémovému hráči vše projde jen s výstrahou. Verzí příčin jejich vzájemné potyčky je několik, jisté však je, že slovní výměna názorů v tréninkovém centru v Carringtonu přerostla ve rvačku. Den po incidentu ale Mancini popřel, že by jeho krajanovi hrozil nějaký vážnější trest. Jen ho pokáral, aby si více hlídal výbuchy svého temperamentu.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Mario Balotelli (vlevo) se dívá na trenéra Manchesteru City Roberta Manciniho.

Článek
Fotogalerie

„Dám mu klidně ještě dalších sto šancí, když budu přesvědčený, že se může stále ještě změnit. Proto tu také jsem. Je mu dvaadvacet let, může dělat chyby. To co udělal včera, může následně udělat i na hřišti, a to je pak problém," vysvětloval Mancini.

Musí se změnit

„Problém to znamená hlavně pro jeho kariéru. Musí se změnit. Budu o tom s Mariem určitě mluvit. Budu s ním o tom mluvit zítra, za tři dny, příští týden. Je to v něm a ve způsobu jeho života. Pokud se nezmění, bude to mít v kariéře složité," varoval italský kouč "zlobivé dítě" svého mužstva.

Šéf lavičky Manchesteru City nepochybuje o tom, že Balotelli bude v týmu pro sobotní zápas třetího kola FA Cupu proti Watfordu. „Mario určitě bude v mužstvu. Během čtrnácti dnů ale trénoval jen čtyřikrát, takže nejspíš nezačne od začátku," prozradil.

Kouč také ke čtvrtečnímu incidentu dodal, že potyčka nebyla tak vážná, jak se mohlo zdát z fotografií, které krátce poté obletěly svět. Mancini potvrdil, že rvačka začala poté, co Balotelli "zajel" do Sinclaira, ale popřel, že by šlo o něco víc než divokou roztržku, která byla rychle zapomenuta.

„Nestalo se to tak, jak se to objevilo v novinách. Podle těch fotek to vypadá hůře, než to ve skutečnosti bylo. Mario kopl spoluhráče. Řekl jsem mu, ať jde ze hřiště, načež on odpověděl 'ne'. Vzal jsem ho tedy za triko a odtáhl ho. To je celé, nic zvláštního. Neovládal jsem se asi tři čtyři sekundy. To se prostě může stát. Většinou to bývá mezi hráči. Tohle bylo ale jiné, protože jsem chtěl, aby opustil hřiště za to, co udělal svému spoluhráči," vysvětli trenér celou událost.

Reklama

Související témata: