Hlavní obsah

Ferguson se posmíval City: Jejich chyba, že nechali Balotelliho nafotit. Nám chrání tréninky vlci

Manchester

Ostřílený kouč Manchesteru United Alex Ferguson si rýpl do další aféry konkurenčních Citizens, jejichž tréninkovou roztržku mezi Mariem Balotellim a trenérem Robertem Mancinim propírala sportovní média po celém světě.

Foto: Phil Noble, Reuters

Pusťte na fotografy vlky, radil konkurenci Alex Ferguson.

Článek

Celou kontroverzní epizodu, kdy nejprve Balotelli ostře "zajel" na tréninku do spoluhráče Scotta Sinclaira a následně se ho snažil Mancini vyhodit ručně ze hřiště, totiž přihlížející fotografové podrobně zdokumentovali a vypustili do světa.

Ferguson nechápal, jak je vůbec možné, že si klub pustí fotografy k tréninkové jednotce. Něco takového je podle jeho slov u United nemyslitelné.

„Přece si tím chráníte možnost svého úspěchu. Nechávají snad velké firmy nahlížet konkurenty do toho, co připravují? To určitě ne. Fotografové přitom chtějí mít přístup na tréninky, což je směšné," kroutil hlavou Ferguson na tiskové konferenci.

I José to utnul

„Je hodně těžké pak koučovat a dělat věci související se zápasem, když nevíte, kam se informace mohou následně dostat. V klubech jako třeba Real Madrid byli novináři nastěhovaní neustále, ale s Josém (Mourinhem) to skončilo," dával příklad skotský kouč.

Městskému rivalovi zároveň dal návod, jak se s nechtěným přihlížením médií v tréninkových centrech snadno vypořádat.

„Naše středisko je naštěstí proti tomu do určité míry chráněné. Někdy se sice fotografové snaží projít skrz les, my jsme tam ale vypustili vlky, abychom je vystrašili," nabádal dobře naladěný Ferguson.

„Zkrátka je už hodně klubů, které tohle nedovolují. Jak můžete dělat svoji práci, když třeba připravujete taktiku, a zároveň kolem sebe máte novináře?" dodal.

Reklama

Související témata: