Hlavní obsah

Torres konkurenci potřebuje, říká Benítez o příchodu Demby Ba

Londýn

Po hubených letech se Fernando Torres jako Šípková Růženka letos probudil a znovu začal dávat góly. Momentálně jich má v Chelsea na kontě sedm, čímž se dělí s Juanem Matou o klubové prvenství. Příchod Demby Ba, jenž se za Newcastle trefil třináctkrát, by však Torresovu pozici prominentního útočníka mohl ohrozit. Zejména, když se Senegalec v úvodním utkání FA Cupu proti Southamptonu dvakrát prosadil...

Foto: Toby Melville, Reuters

Demba by mohl být pro Torrese parťákem, ale také sokem.

Článek

Současný šéf londýnského klubu Rafael Benítez přesto tiší spekulace. „Fernando je rád, že podepisujeme dobré hráče, když to zvyšuje náš vítězný potenciál," řekl prozatimní trenér Chelsea na tiskové konferenci po Dembově příchodu.

„Mluvili jsem o tom spolu v několika posledních týdnech a sám říkal, že potřebujeme nějaké posily. Je pravda, že Fernando hraje hodně (letos nastoupil už do 33 zápasů), což je i důsledek toho, že v útoku nemáme tolik alternativ jako na jiných postech," zdůraznil Benítez.

Benítez zároveň dodal, že po odchodu Daniela Sturridge zůstal Torres jediným „hlavním" útočníkem v týmu.

Španělsko-senegalský tandem jako vize

„Na druhou stranu je mnohem lepší, když je v týmu konkurence, protože to hráče nutí stále pracovat. Demba je pro nás ideální možnost. Skóruje, podrží míč, dobře nahrává, má dobrou hru ve vzduchu a skvělý pohyb. Disponuje vším, co od útočníka můžete očekávat, navíc v Newcastlu předvedl, že mu nedělá problém hrát na postu za prvním útočníkem."

Benítez ale naznačil, že by si ho s Torresem dokázal představit bok po boku. V utkání FA Cupu proti Southamptonu však nastoupila Chelsea jen s jediným klasickým hrotem - Dembou Ba.

Senegalský útočník opepřil svůj debut dvěma góly a přispěl k demoličnímu výsledku 5:1. Jeho španělský konkurent jen zahříval lavičku...

Reklama

Související témata: