Hlavní obsah

Spasitel Van Persie zachránil Manchester United v FA Cupu, Ba se uvedl v Chelsea dvěma góly

Londýn
Aktualizováno

Až v nastaveném čase se dokázal zachránit Manchester United v FA Cupu. Svěřenci Alexe Fergusona byli v nejstarší klubové soutěži na pokraji vyřazení, když prohrávali na půdě West Hamu 1:2. V první minutě nastavení ale Van Persie vyrovnal a "Rudé ďábly" v soutěži zachránil. Debut snů zažil útočník Chelsea Demba Ba, který dvěma góly přispěl k vítězství "Blues" nad Southamptonem 5:1. Nezaváhal ani Manchester City, který si poradil s Vydrovým a Pudilovým Watfordem.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Robin Van Persie (vlevo) se raduje společně s Tome Cleverley z branky, kterou vstřelil v FA Cupu do sítě West Hamu.

Článek
Fotogalerie

"Rudí ďáblové" nastoupili do zápasu bez kanonýra Robina van Persieho, i přesto se však ujali vedení, když se prosadil Cleverley. Jenže ve 27. minutě našel přesným centrem Joe Cole hlavu stopera Collinse, který vyrovnal. Bezvlasý obránce zařídil svému týmu i vedení. A znovu mu na jeho hlavu přihrával navrátilec na Upton Park Joe Cole. Brankář Manchesteru United De Gea ani u druhého inkasovaného gólu nestačil reagovat a jen se za balónem otočil.

Na posledních dvacet minut poslal Ferguson na hřiště Giggse a Van Persieho, což se ukázalo jako důležitý tah. United se totiž nedařilo svého soupeře přehrávat a očekávaný tlak se nekonal. Nervózně vypadala i klubová legenda David Beckham, který zápas sledoval přímo na stadiónu. Giggs však vyslal v první minutě nastavení Nizozemce do šance a někdejší hráč Arsenalu propálil gólmana Jääskeläinena. Zápas 3. kola se tak bude opakovat na Old Trafford.

Chelsea na hřišti Southamptonu prohrávala

Do brány Chelsea se pro zranění třísel znovu nepostavil Petr Čech, jehož nahradil Ross Turnbull. Kouč hostů poslal do útoku čerstvou posilu Londýňanů Dembu Ba. A ten se mu hned ve svém premiérovém utkání odvděčil za důvěru dvěma brankami. Jako první se ale prosadili domácí - Rodriguez sám v nájezdu na Turnbulla nezaváhal.

"Blues" ale dokázali ještě do konce první půle zápas otočit. Ve 35. minutě se zblízka poprvé prosadil Senegalec Ba a v nastaveném čase poslal hosty poprvé do vedení Moses. Tým ze Stamford Bridge se uklidnil a po přestávce jednoznačně dominoval. Ivanovič přetavil v gól Matův podařený centr, Ba se prosadil podruhé po přihrávce Hazarda. O poslední zásah se postaral proměněným pokutovým kopem Lampard, který je podle některých informací na odchodu z Benítezova týmu.

Citizens nezaváhali

Do 4. kola bez potíží postoupili také fotbalisté Manchesteru City, kteří na domácím stadiónu přivítali Watford. Za druholigový celek nastoupili v základní sestavě i Daniel Pudil a útočník Matěj Vydra, který se však gólově neprosadil a Manciniho svěřenci zvítězili 3:0. Postupují také prvoligové týmy Tottenham, Norwich, Reading a Aston Villa. Ze soutěže naopak vypadl Newcastle, který nestačil na Brighton.

FA Cup, 3. kolo - vybrané zápasy:
Brighton - Newcastle 2:0
Aston Villa - Ipswich 2:1
Bolton - Sunderland 2:2
Crawley - Reading 1:3
Crystal Palace - Stoke 0:0
Fulham - Blackpool 1:1
Manchester City - Watford 3:0
Peterborough - Norwich 0:3
QPR - West Bromwich 1:1
Southampton - Chelsea 1:5
Tottenham - Coventry 3:0
Wigan - Bournemouth 1:1
West Ham - Manchester Utd. 2:2

Reklama

Související témata: