Hlavní obsah

VIDEO: Liverpoolský Suárez si ke gólu pomohl rukou. Pak ještě gestem naštval fanoušky

Mansfield

Hodně rozladění byli po nedělním utkání anglického FA Cupu fotbalisté Mansfieldu. Účastník páté nejvyšší soutěže favorizovanému Liverpoolu ve svém hájemství pořádně zatápěl, o to víc domácí mrzela situace z 59. minuty. Útočník Luis Suárez vstřelil druhý gól Reds, krátce předtím ale zahrál rukou a jeho trefa tak neměla platit. Uruguayský kanonýr navíc fanoušky soupeře popudil tím, že po vstřelení branky políbil svou pravou ruku, jíž si míč sklepl.

Suárezova ruka v zápase proti Mansfieldu.

 
Článek

Zpočátku to na žádné drama nevypadalo. Hosté brzy vedli po trefě Sturridge, který se hned ve svém prvním utkání v dresu Liverpoolu dočkal branky. Další góly ale aktuálně osmý celek Premier League v první půli nepřidal.

Pojistky se dočkal až v 59. minutě, jenže sudí hrubě chyboval. Downing uvolnil do pokutového území Suáreze, jenž levačkou vypálil, gólman Marriott míč reflexivně vyrazil, ten se ale odrazil zpět k uruguayskému snajprovi, jenž si míč přiťukl rukou a poté do prázdné brány skóroval.

"Nechci být k Luisovi příliš tvrdý, protože on je fantastický hráč a bylo to instinktivní, ale podívejte se na reakce ostatních hráčů," citoval server deníku Guardian manažera Mansfieldu Paula Coxe.

Fotbalisté Mansfieldu běželi k sudímu, aby proti jasné ruce protestovali. Suárez zatím razantně napálil balón do sítě, možná sám nevěřil, že gól bude uznán. Poté si navíc políbil pravou ruku, což mohli příznivci "Jelenů"  považovat za provokaci. U pětadvacetiletého kanonýra však jde paradoxně o tradiční rituál: po vstřelení gólu vždy políbí zápěstí, na kterém má vytetované jméno své dcery Delfiny.

Rodgers se Suáreze zastal

Suáreze bránil manažer Reds Brendan Rodgers. "Přiznat se přece není jeho práce. Míč ho zasáhl, je však na rozhodčích, jak situaci vyhodnotí. Ptal jsem se hned čtvrtého arbitra, jestli to byla ruka. On mi odpověděl, že ji viděli, ale neposoudili jako úmyslnou," uvedl Rodgers.

Mansfield nadále bojoval. V 79. minutě zkorigoval stav po zásahu Greena, vyrovnat se mu ale už nepodařilo a do čtvrtého kola nejstarší fotbalové soutěže světa tak postoupil Liverpool.

Reklama

Související témata: