Hlavní obsah

Džeko ho v Manchesteru uvítal českým pozdravem. Hraju teď nejlepší fotbal kariéry, tvrdí Pudil

Jan KrůtaPrávo

Daniel Pudil si poprvé v kariéře zahrál proti Manchesteru City. Levý obránce či záložník druholigového Watfordu nastoupil spolu s krajanem Matějem Vydrou na stadiónu Etihad v základní sestavě, ale jejich tým podlehl v utkání 3. kola Anglického poháru favoritovi 0:3. Pudil navíc utkání nedohrál.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Pudil (vlevo) v dresu Watfordu v souboji se záložníkem Jamesem Milnerem z Manchesteru City

Článek

Proč jste v poločase střídal?

Mám trošku problémy se zády a trenér Zola nechtěl riskovat, že by se mi to mohlo zhoršit. Prohrávali jsme 0:2, tak mě radši vystřídal. Mrzí mě, že jsem nemohl dohrát, ale nedá se nic dělat. Ze svého výkonu jsem měl docela dobrý pocit. Po mojí levé straně nejvíc útočili Milner se Zabaletou a docela jsem to zvládal. Dokonce jsem slyšel, jak naši fanoušci skandují moje jméno. Přijelo jich šest tisíc a byla to nádhera.

Válcovali vás City hodně?

Když jsme drželi míč, bylo to naprosto vyrovnané. Jenže jsme dělali chyby. První gól jsme dostali z trestňáku po zbytečném faulu, při druhém jsme propadli na pravé straně. Třetí padl až v nastaveném čase. Za stavu 1:0 jsme měli tutovku, když Matěj poslal do sóla Forestieriho. Šel snad třicet metrů sám na bránu, ale nedal. Za to se v takových zápasech platí. Ale celkově jsme si dokázali, že můžeme solidně hrát i proti takovým týmům jako Manchester City.

Měl jste čas pohovořit s kanonýrem City Džekem, který hrál českou ligu za Teplice?

Zdravil mě česky hned při nástupu na hřiště. Byl jsem překvapený, že o mně ví. A pak jsme si chvíli povídali u autobusu po zápase. Česky nezapomněl, mluví pořád dobře.

Pamatujete si na sebe z české ligy?

Moc ne. Já musel být v té době v Liberci a on v Teplicích. Ale něco jsme proti sobě určitě odehráli.

Jak si užíváte působení ve Watfordu?

Strašně se mi to tady líbí. Cítím, že jdu výkonnostně nahoru, druhá anglická liga je skvělá soutěž. Trenér Zola mi dává hodně prostoru, po brankáři Almuniovi mám odehráno nejvíc zápasů ze všech. Řekl bych, že zatím hraju nejlepší fotbal kariéry a byl bych moc rád, kdyby se nám s Watfordem podařilo postoupit do Premier League.

Padli jste si do noty s Matějem Vydrou?

Hodně jsme si sedli. Než jsme se tady spolu sešli, viděli jsme se dvakrát v Belgii, když odešel do Brugg a já byl v Genku. Matěj je výborný fotbalista, který má určitě předpoklady, aby se dostal třeba do Premier League, ale taky bezva kluk.

Staráte se o něj, když jste starší a zkušenější?

Řekl bych, že je členem naší rodiny. Má byt přímo pod námi, stačí mu vyšlapat dvacet dva schodů. Než si sehnal vlastní bydlení, byl dva měsíce u nás. Matěj je sám, tak u nás tráví většinu času. Chodí k nám na jídlo, na kafe. Už ani nezamykám dveře. Když jsme doma, nechám je pootevřené. Myslím, že doma je pořád u nás a k sobě dolů jde jen na návštěvu (smích).

Takže jste pro něj skoro jako druhý táta?

Možná jo... S přítelkyní cítíme, že patří k nám do rodiny. A je na něj docela vázanej můj syn Danny, kterému budou dva roky. Jestli někam přestoupíme, tak kvůli němu asi budeme muset jít v jednom balíčku do stejného klubu (úsměv).

Reklama

Související témata: