Hlavní obsah

Senzační přestup: Ferguson nabízí ikoně Chelsea Lampardovi roční smlouvu mezi "ďábly"

Manchester/ Praha

Není vyloučeno, že se ikona fotbalové Chelsea Frank Lampard v létě objeví na Old Trafford v barvách konkurenčního Manchesteru United. Podle informací z ostrovů mu už dokonce Fergusonův klub nabídl roční smlouvu s dodatkem, že by čtyřiatřicetiletý fotbalista mohl mezi „Rudými ďábly“ pokračovat ještě další rok, pokud všechno půjde podle oboustranných představ. Lampardův manažer Steve Kutner tyto námluvy nevyloučil.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Pro Franka Lamparda je sice Chelsea srdeční záležitostí, ale nakonec zřejmě skončí v Manchesteru United..

Článek

Jedno už je jisté - Lampard v létě v Chelsea skončí. Smlouva mu vyprší a klub ji nemíní prodloužit, i když čtyřiatřicetiletá ikona Blues byla ochotna slevit z finančních nároků a jít s platem o dvě třetiny dolů.

„Vedení Chelsea Frankovi už během prosincového mistrovství světa klubů v Japonsku a poté znovu po ligovém vítězství nad Evertonem sdělilo, že mu v žádném případě nenabídne nový kontrakt," potvrdil Lampardův manažer Kutner pro The Daily Mirror.

Ani angažmá v zámoří, ani Itálie

Znamená to, že zkušený fotbalista bude v létě volný a může odejít z Chelsea zadarmo. Everton mu nabídl podle tvrzení Goal.com okamžitě tříletou smlouvu, tu ale Lampard odmítl.

„Chci hrát v klubu s nejvyššími ambicemi, s nímž bych získal další trofeje a tituly," nechal se slyšet Lampard hned, co se začalo o jeho další budoucnosti spekulovat. Proto se zdá málo pravděpodobné, že by odešel do zámoří, kam ho jako náhradu za Beckhama lanaří Los Angeles Galaxy.

Ferguson ho už jednou lákal

Zájem římského Lazia a Interu Milán by ho sice mohl oslovit, ale pokud do hry vstoupil skutečně Manchester United, což lidé z klubového vedení na Old Trafford potvrzují, nemá Lampard nad čím váhat. Kouč Ferguson ho chtěl na Old Trafford ostatně už v roce 2001, jenže Lampard dal tehdy při přestupu z West Hamu přednost Chelsea.

„Je schopen hrát stále na té nejvyšší úrovni a udělat spoustu práce," tvrdí Ferguson, který se netají obdivem k tomu, jak vysokou výkonnost si Lampard ve čtyřiatřiceti stále udržuje. A zkušené hráče skotský trenér v týmu potřebuje - zvláště, když po sezóně hodlají skončit s kariérami Scholes a Giggs.

Proto je hodně pravděpodobné, že se na ostrovech může zrodit hodně senzační přestup.

Přestoupí Frank Lampard do Manchesteru United?
Ano
77,6 %
Ne
22,4 %
Celkem hlasovalo 12663 čtenářů.

Reklama

Související témata: