Hlavní obsah

Další blamáž Chelsea. Před sezónou chtěla sedm trofejí, teď jí hrozí vyřazení z Ligového poháru

Londýn/Praha

Po vyřazení z Ligy mistrů se fotbalisté Chelsea utěšovali, že mají možnost napravit blamáž ziskem dalších trofejí, v nichž jsou ve hře. Na světovém šampionátu klubů v Japonsku však na primát nedosáhli, vidina ligového titulu se pro ně rovněž mění v chiméru, neboť na vedoucí Manchester United už ztrácí 14 bodů, teď jim hrozí i vyřazení z Ligového poháru. V prvním semifinále totiž senzačně prohráli ve svém chrámu na Stamford Bridge se Swansea 0:2.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Útočník Chelsea Fernando Torres (vlevo) se v úvodním semifinálovém duelu anglického Liogového poháru proti Swansea střelecky neprosadil. V 81. minutě ho vystřídal Demba Ba.

Článek
Fotogalerie

Na Chelsea znovu dopadla velká bída... V posledním ligovém zápase doma ostudně prohráli s Queens Park Rangers, týmem topícím se u dna tabulky, teď v pohárovém duelu padli se Swansea. A zase nedali gól, i když hráli na jednu bránu.

Ochozy vzývaly Mourinha i Di Mattea

„Napočítal jsem minimálně třiadvacet šancí. Do přestávky jsme mohli vstřelit tři branky, dvě další přidat ve druhém poločase," povzdechl si kouč Blues Rafael Benítez po další blamáži, kterou musel překousnout.

A nebylo to pro něho snadné, neboť čtyřicet tisíc fanoušků v ochozech Stamford Bridge vzývalo zpěvem, skandováním i chorály někdejší trenéry Chelsea Josého Mourinha i Roberta  Di Mattea, stejně jako dávalo nepokrytě najevo nespokojenost s výkonem Torrese, kterého Benítez znovu zařadil do sestavy a nechal na hřišti osmdesát minut. Teprve poté nahradila trápícího se španělského snajpra nová posila Demba Ba, který sice vnesl do hry výrazné oživení, ale ve dvou příležitostech rovněž selhal.

Benítezovy propočty s trhlinami

„Nebylo to jen o Torresovi. Ba ani o Ivanovičovi, který se sice dopustil chyb, ale jinak se snažil hrát co nejlépe," odmítl Benítez kritizovat své svěřence.

„Proti permanentně bránícímu soupeři jsme hráli dobře, měli neustálou převahu a nesmírný počet možností. Pokud takto budeme hrát dál, devět z deseti příštích zápasů vyhrajeme," ubezpečoval dočasný kouč Chelsea.

Pochopitelně mu okamžitě připomněli, že podobná slova pronášel i po ostudné prohře s QPR a že jeho propočty jaksi pokulhávají, neboť ze tří posledních zápasů jeho tým dva prohrál. Chelsea přitom vstupovala do sezóny s vidinou, že může vyhrát sedm trofejí a teď není daleko od toho, aby ji končila s prázdnou.

Laudrup sní o finále s Bradfordem

„Bylo by krásné dostat se do finále, ale to je přes vítězství na půdě evropských šampiónů ještě strašně daleko. Chelsea má obrovský potenciál a fotbalovou kvalitu, takže pro ni není problém, aby v odvetě na našem hřišti vstřelila tři čtyři góly," krotil euforii v řadách velšského klubu kouč Swansea Michael Laudrup.

„V této sezóně jsme dosáhli několika historických výsledků," připomněl výhru na Arsenalu či liverpoolském Anfield Road. „Vyhrát ovšem na hřišti vítěze Ligy mistrů je hodně zvláštní pocit."

Před odvetou, která je na pořadu 23. ledna, se dokonce zasnil. „Chelsea a Aston Villa pořád mají možnost na finále dosáhnout, ale já doufám, že si zahrajeme my  s Bradfordem," připomněl Laudrup  další senzační výhru 3:1 outsidera ze čtvrté ligy nad celkem z Premier League.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články