Hlavní obsah

Vydra si vyčítal, že do sítě Middlesbrough nenastřílel pět gólů

Londýn/Praha

Místo aby si užíval toho, že dvěma góly zařídil výhru Watfordu v druhé anglické lize nad Middlesbrough, zlobil se fotbalový útočník Matěj Vydra sám na sebe kvůli nízké střelecké efektivitě. Dvacetiletý reprezentant prý v sobotu klidně mohl nasázet pět gólů. Nakonec si ale považoval toho, že jeho tým uspěl ve vypjatém utkání s přímým konkurentem v boji o postup do Premier League.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Matěj Vydra na srazu fotbalové reprezentace v Praze

Článek

Sám k sobě byl Vydra kritický, dvě vstřelené branky mu byly málo. "Tentokrát jsem těch gólů mohl dát fakt pět. Kdybych nebyl levej. Aspoň vím, na čem mám pracovat," řekl Vydra na internetových stránkách své manažerské skupiny www.chovanecsport.cz.

I tak český střelec dokázal, že ho v posledních týdnech potkala skvostná forma. Nastřádal šest branek ve čtyřech zápasech, celkem si v soutěži připsal už 14 zásahů. To Vydru řadí na šesté místo v tabulce kanonýrů. "Jsem rád, že mi to tam padá," uvedl Vydra, který je ve Watfordu na hostování z italského Udine.

Za své střelecké manévry prý vděčí i trenérovi Gianfranku Zolovi. Vydra si pochvaluje, jak často se mu v přípravě někdejší věhlasný kanonýr věnuje. "Po minulém zápase v poháru na Manchesteru City, kdy náš útočník nedal sólový nájezd, si nás vzal trenér Zola všechny útočníky stranou. Chce, abychom chodili při tréninku sami na gólmana. Je to dobrý cvičení. Trenér říká, že si musíme hodně věřit a ať se snažíme trefit přesně místo, kam chceme kopat," popisoval Vydra.

Se Zolou stále prohrává

Zola má podle jeho slov hráčům Watfordu stále co ukázat. "Má to pořád v noze. Hlavně ty jeho kličky jsou skvělé. A když se s námi na tréninku zapojí do fotbálku, je hodně užitečný. Já hraju skoro vždycky proti němu a taky pořád prohráváme," poznamenal Vydra.

Sám cítí, že se v druhé anglické lize blíží zlomové období, v němž se bude rozhodovat o postupujících do elitní soutěže. Vydru proto těší výhra 2:1 v sobotním šlágru s Middlesbrough. Díky ní se Watford, za nějž hraje i další český krajánek Daniel Pudil, drží na šestém místě, zaručujícím postup do závěrečného play off. A na sobotního soupeře ztrácí už jen čtyři body.

"Minulé kolo jsme vyšli naprázdno po přestřelce s Charltonem, teď jsme to napravili. Middlesbrough je pořád před námi, takže šlo o moc důležitou výhru. Potřebovali bychom znova udělat nějakou vítěznou šňůru, protože už teď se může lámat chleba," řekl rodák z Chotěboře.

Reklama

Související témata: