Hlavní obsah

Kompany proti vyloučení neprotestoval, kouče Manciniho rozzlobilo

Londýn/Praha

Zadák fotbalistů Manchesteru City Vincent Kompany bral smířlivě vyloučení v nedělním šlágru anglické Premier League na hřišti Arsenalu, ve kterém jej sudí Mike Dean vykázal v 75. minutě po zákroku na domácího Jacka Wilshera. Belgický stoper verdikt rozhodčího akceptoval, opačně ale reagoval kouč City Roberto Mancini, podle kterého rozhodčí hrubě chyboval. Vedení City prý už také chystá protest proti třízápasovému trestu, který Kompanyho zřejmě čeká.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Vincent Kompany (druhý zleva) z Manchesteru City odchází z trávníku poté, co od rozhodčího Deana uviděl červenou kartu.

Článek

Střet Kompanyho a Wilsherea vzbudil mnoho emocí, vyloučený Kompany však po utkání držel emoce na uzdě, byť ještě na trávníku s arbitrem Deanem dlouho diskutoval. "Proti rozhodčímu necítím žádnou nevoli, rozumím náročnosti jeho práce," napsal po zápase na Twitteru šéf obrany City, kteří nakonec na hřišti Arsenalu slavili cennou výhru 2:0.

Kompany se snažil zastavit průnik soupeře ostrým skluzem, nejednalo se ovšem o zákeřný faul zezadu, jako první také vypíchl míč a protivníka ani přímo nezasáhl do nohy. Wilshere se však skácel k zemi a přes Kompanyho přepadl, což možná rozhodčího zmátlo. Kompanyho vykázal za surovou hru. "Kompany se stal obětí velké chyby rozhodčího. Rozhodně to nebylo na vyloučení. Šel (Kompany) do skluzu jen s jednou nohou napřed, druhou měl vzadu," líčil Mancini.

Kompany prohlásil, že ani po kontroverzním vyloučení nic nezmění na své hře a dál bude ukazovat plné nasazení. "Jsem zkrátka obránce. Nikdy neuberu z mého nasazení, stejně tak nikdy nepůjdu do souboje s úmyslem zranit soupeře," uvedl Kompany.

I tak se zřejmě musí nachystat na nucenou pauzu, hrozí mu až třízápasový distanc. Kouč Mancini ale věří, že protest klubu trest zmírní. "Doufám, že uspějeme. Celá věc je jednoduchá, fakta jsou jasná. Na vyloučení prostě Kompanyho zákrok nebyl," prohlásil rázně italský kouč, jehož tým má po 22 odehraných kolech na druhém místě sedmibodovou ztrátu na vedoucí Manchester United.

Reklama

Související témata: