Hlavní obsah

Čech vzkázal Abramovičovi: Lampard je skvostem Chelsea, nenech ho odejít!

Londýn

Budoucnost anglického záložníka Franka Lamparda v dresu londýnské Chelsea je stále nejasná. Čtyřiatřicetiletý fotbalista má smlouvu do konce letošní sezóny a majitel klubu Roman Abramovič se rozmýšlí, jestli kontrakt prodlouží. Podle brankáře Petra Čecha je anglický fotbalista ve vztahu k „Blues“ velmi loajální a navíc hraje ve výborné formě, proto by měl na Stamford Bridge zůstat.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Frank Lampard poklepává rukou na znak Chelsea na svém dresu. Stále věří, že mu londýnský klub na jaře prodlouží smlouvu.

Článek

Lampard prožil na západě Londýna už 12 let své kariéry, služebně starším spoluhráčem už je pouze stoper John Terry. O tom, jestli zkušený záložník nakonec v klubu zůstane, rozhodne v průběhu příštích několika týdnů majitel Chelsea Roman Abramovič. Lampard v posledních zápasech na hřišti doslova září a dělá všechno pro to, aby mu bohatý Rus nabídl nový kontrakt.

Za někdejšího anglického reprezentanta se přimlouvají i jeho spoluhráči. „Ještě zbývá necelých šest měsíců do konce sezóny, takže uvidíme, jestli zůstane. Nejsem sice sportovní ředitel, ale pokud bude hrát v takové formě, jako v posledních týdnech, měl by se mu kontrakt prodloužit," cituje server metro.co.uk brankáře Petra Čecha.

Chelsea o víkendu porazila Stoke City vysoko 4:0 a právě Lampard se na vítězství podílel jedním gólem. Celkově přidal svou 194. trefu v dresu „Blues". „Náš tým se změnil, stejně tak se změnil Frankův věk. Nicméně pro mužstvo je stále velmi platný a důležitý. Pokaždé, když je na hřišti, těží ze svých zkušeností a fotbalových kvalit. Je skvělé ho pozorovat. Znám ho dlouhou dobu, je to fantastický hráč," dodala česká jednička, která působí v Chelsea už od roku 2004.

Pokud Lampard v Londýně na konci června doopravdy skončí, mohl by se podle anglických médií přesunout do Manchesteru United. V letošní sezóně čtyřiatřicetiletý záložník odehrál 13 ligových zápasů, v nichž vstřelil sedm gólů.

Reklama

Související témata: