Hlavní obsah

Rosický je znovu zraněný, trápí ho lýtko

Londýn

Pouhý měsíc a půl byl český fotbalista Tomáš Rosický k dispozici trenéru Arsenalu Arsénu Wengerovi. Český kapitán je však znovu na marodce. Příčinou absence dvaatřicetiletého záložníka je podle oficiálních stránek „Kanonýrů“ poraněné lýtko. Zdravotní problém by však Rosického neměl trápit dlouho.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický je znovu zraněný.

Článek

„Rosický je mimo. Má malý problém s lýtkem. Chtěl jsem ho využít (do středečního zápasu proti Swansea), ale na to je ještě brzy," řekl na oficiálních stránkách londýnského klubu Arséne Wenger.

Oblíbenec fanoušků Arsenalu se vrátil do sestavy „Gunners" na začátku prosince. Zraněný byl od evropského šampionátu v Polsku a na Ukrajině, odkud si přivezl patálie s Achillovou šlachou.

Do sestavy Arsenalu se vrátil prvního prosince, návrat do základní sestavy dokonce oslavil vstřeleným gólem v Lize mistrů. Porážku od Olympiakosu Pireus ale odvrátit nedokázal. Naposledy se v dresu Arsenalu objevil 11. prosince proti Bradfordu. Tým ze čtvrté nejvyšší soutěže vyřadil „Kanonýry" z Ligového poháru.

Rosického pronásledují zranění po celou dobu kariéry. Nejdéle absentoval rok a půl v letech 2008 až 2009, kdy ho trápila podkolenní šlacha.

Reklama