Hlavní obsah

Penalty se pískají jenom pro Manchester United, zuřil kouč West Hamu po vyřazení

Manchester

Hodně rozčilený byl po odvetě 3. kola Anglického poháru na hřišti Manchesteru United kouč West Hamu Sam Allardyce. Naštval ho výkon rozhodčího Phila Dowda, jenž podle trenéra neposuzoval penaltové situace na obou stranách podle stejného metru.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Kouč West Hamu Sam Allardyce nechápal metr rozhodčího Phila Dowda v utkání proti Manchesteru United.

Článek

Zatímco po ruce obránce hostů Jordana Spence v pokutovém území penaltu nařídil, podobný dotek domácího Rafaela na druhé straně jako penaltový neposoudil.

„Jediný rozdíl mezi rukou Rafaela a Spence byl v tom, že Jordan hraje za West Ham na hřišti Manchesteru United a Rafael hraje doma na Old Trafford," rýpl si Allardyce.

Rozhodčí to měl před sebou

„Přitom to bylo tak jednoduché. Phil Dowd byl v ideální pozici. Rafael odrazil míč levou rukou. A penalta žádná. Přeběhne na druhou stranu, míč se dotkne Jordanovy ruky, a to se píská.  Když chcete dát penaltu za jednu ruku, musíte ji dát i za tu druhou. Sledoval jsem pozici rozhodčího v Rafaelově případě, a celé to měl pěkně před sebou, to v Jordanově případě měl horší pozici," pokračoval kouč.

Nicméně Manchester United z pokutového kopu nakonec nic nevytěžil, střelec jediného a zároveň postupového gólu Wayne Rooney totiž penaltu neproměnil.

„V tomhle se musíme zlepšit. Když dostaneme výhodu pokutového kopu, musíme ji využít. Hodně se mluvilo o Rickie Lambertovi ze Southamptonu, který proměnil 33 penalt za sebou. A o tom to je," zlobil se pro změnu trenér domácích Alex Ferguson.

Přesto nakonec mohl být spokojenější než jeho protějšek. United stačila na postup hubená výhra 1:0 (první zápas 2:2).

Reklama

Související témata: