Hlavní obsah

Kanonýr Vydra je hrdý na neustávající gólovou smršť ve Watfordu

Londýn

Fotbalový kanonýr Matěj Vydra dál udivuje svým střeleckým rozmachem a je náležitě pyšný na to, jakou ve druholigovém anglickém Watfordu chytil formu. V sobotním duelu proti Huddersfieldu přispěl dvěma trefami k jasné výhře 4:0 a ještě zařídil penaltu před úvodním gólem. Pochvaluje si, jak mu roste sebedůvěra. V posledních čtyřech duelech, v nichž začínal v základní sestavě, pokaždé zaznamenal dvě branky.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Matěj Vydra střílí v druhé anglické lize jeden gól za druhým.

Článek

Vydra se s 16 góly vyhoupl na čtvrté místo v tabulce střelců. "Jsem rád, že po roční pauze kvůli zranění takhle dobře hraju a padá mi to tam. Navíc v Anglii. Toho si hodně vážím," uvedl pro web svého agenta Ondřeje Chovance.

Dvacetiletý talent, který ve Watfordu tráví sezónu na hostování z italského Udine, je v posledních týdnech k neudržení. I díky němu se Watford drží na příčkách zaručující účast v play off o postup do Premier League. V sobotu se nejprve prosadil z voleje a pak po sólovém úniku. "S každou trefou roste sebevědomí. Je to takový bonus. Jsem útočník a ten by měl góly dávat," pochvaloval si rodák z Chotěboře, který hrál také v Jihlavě a Ostravě.

Reprezentačního útočníka těší i to, že se Watford stále drží v první šestce a může snít o postupu. Staví to i nad vlastní brankový příspěvek. "Pro mě je důležitější, že se nám zase daří. Navíc tři týmy, které jsou v tabulce nad námi, ztratily. Může nás těšit, že jsme po delší době uhráli zápas vzadu s nulou. A když budeme vyhrávat dál, klidně ať ty góly dává třeba brankář Almunia," prohlásil Vydra.

Už také registruje sílící spekulace ohledně toho, se kterým klubem spojí svoji budoucnost. Údajně se kolem něj točí týmy z nejvyšší anglické soutěže. "Něco jsem zaregistroval, ale já se soustředím na Watford. Daří se mi tady a uvidíme, co bude v létě. Teď to nijak nehrotím. Dan (Pudil) četl na internetu nějaké diskuze fanoušků a tam psali, že by mě měl Watford podepsat natrvalo," řekl Vydra, kterému v londýnském klubu dělá parťáka další český hráč Daniel Pudil.

Právě Pudil sobotní duel s Huddersfieldem vynechal kvůli onemocnění svého syna Dannyho. Tomu Vydra věnoval své poslední dva zásahy. "Měl v sobotu druhé narozeniny, ale dostal vysoké horečky. Dan po dohodě s trenérem Zolou na zápas nebyl nominován. Řekl mu, že rodina je přednější a aby zůstal doma se synem," uvedl Vydra. V pondělí s týmem vyrazí na krátké soustředění do Španělska, protože Londýn se vzpamatovává ze sněhového přídělu, který komplikuje fotbalistům přípravu. "Počasí teď v Anglii není nic moc," řekl Vydra.

Reklama