Hlavní obsah

Vydra je rád za každý gól, ale hlavní jsou pro něj výhry

Londýn/Praha

Když nastoupí fotbalový útočník Matěj Vydra v základní sestavě Watfordu, může pomalu chystat oslavu svých dvou vstřelených branek. Podobná rovnice platila při posledních pěti zápasech, v nichž Vydra zahajoval duel ve druhé anglické lize od první minuty. Reprezentační střelec si dvougólovou radost vychutnal i v sobotním duelu na půdě Nottinghamu, celkem v sezóně přesně zacílil už osmnáctkrát a i díky němu se Watford drží na dohled příčkám zajišťujícím postup do Premier League.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Watfordu Matěj Vydra

Článek

Vydra je ze své série, která začala 22. prosince v domácím duelu právě s Nottinghamem, nadšený. Ale víc si cení úspěšné série Watfordu, který vyhrál pět z posledních šesti ligových duelů. "Zase se budu opakovat. Jsem moc rád za každý gól, který dám, ale důležitější je, že vyhráváme. Máme už jen bod na druhý Leicester, v úterý navíc hrajeme odložený zápas s Bristolem. Když to zvládneme, bylo by to hodně dobré," řekl Vydra na webových stránkách svého agenta Ondřeje Chovance.

Vydra se ve 20. minutě sobotního duelu trefil nejprve do prázdné branky po spolupráci s útočným parťákem Troyem Deeneym, po změně stran se mu povedlo přehodit brankáře. Chotěbořský rodák teď ztrácí čtyři branky na Glenna Murrayho z Crystal Palace, nejlepšího kanonýra soutěže.

Vydrův tým dělí jediný bod od místa zaručujícího přímý postup, triumf na půdě desátého Nottinghamu se ale podle Vydry nerodil lehce, byť výsledek vypadá jednoznačně.

"Jsem rád, že nám to takhle vyšlo, protože to vůbec nebyl jednoduchý zápas. Na hřišti skoro nebyla tráva, jen samé bahno. Proto jsme hlavně nakopávali dlouhé balony, jiná taktika na tom nemohla slavit úspěch," uvedl dvacetiletý hráč, který se kromě svých tref blýskl i gólovou asistencí. Vydru ale potěšilo i to, že jeho tým poprvé v sezoně na venkovním hřišti udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: