Hlavní obsah

Torres zachránil Chelsea v FA Cupu, Liverpool a Tottenham v soutěži končí

Londýn
Aktualizováno

Španělský útočník Fernardo Torres zachránil Chelsea v FA Cupu, když v 83. minutě vyrovnal v utkání 4. kola na půdě třetiligového Brentfordu. Zápas skončil 2:2 a bude se tak opakovat na Stamford Bridge. Stejný kousek se nepodařil v utkání s Leedsem Tottenhamu, Kohouti prohráli 1:2 a v FA Cupu končí. Vypadl i Liverpool, který padl na půdě Oldhamu 2:3.

Foto: Toby Melville, Reuters

Španělský útočník Chelsea Fernando Torres

Článek

Trenér Rafael Benítez neposlal do zápasu českého brankáře Petra Čecha, kterého mezi tyčemi zastoupil Ross Turnbull. Anglický gólman inkasoval v závěru první půle, když ho překonal Trotta. O vyrovnání se postaral deset minut po zahájení druhého poločasu Oscar.

Podruhé šel Brentford do vedení v 73. minutě. Turnubull zfauloval Adeyemiho a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Forrester a střelou do levého rohu vrátil třetiligovému týmu vedení. Alespoň opakovaný zápas zařídil pro Chelsea Torres, který využil asistence Demby Ba.

Tottenham na půdě Leedsu od 50. minuty prohrával po brankách Vaneyho a McCormacka. Do sítě desátého týmu druhé nejvyšší soutěže se v 58. minutě trefil Dempsey, ale vyrovnávací gól se hostům vstřelit nepodařil a do osmifinále tak postoupil Leeds.

Liverpool vypadl na půdě třetiligového Oldhamu, za který vstřelil dva góly Smith. Útočník domácího celku svými zásahy orámoval první poločas. První branku vstřelil ve 2. minutě, druhý zásah přidal v poslední minutě úvodní části. Když se ve 48. minutě prosadil Wabara, musel Liverpool vstřelit dva góly k zajištění alespoň odvetného utkání. Tým z města Beatles však dokázal zásluhou Allena pouze snížit a z FA Cupu tak vypadl.

FA Cup, 4. kolo:
Brentford - Chelsea 2:2
Leeds - Tottenham 2:1
Oldham - Liverpool 2:3

Reklama

Související témata: