Hlavní obsah

Čech vynechal pohárový zápas kvůli drobnému zranění

Nespecifikované menší zranění znemožnilo fotbalovému brankáři Petru Čechovi nastoupit v dnešním utkání 4. kola Anglického poháru na hřišti třetiligového Brentfordu. Podle Čecha bylo v plánu, že zápas vynechá. Chelsea bez něj byla na hřišti outsidera na pokraji vyřazení, nakonec v londýnském derby remizovala 2:2 a o postupu musí rozhodnout až v domácím opakovaném zápase.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gólman Petr Čech by se měl do brány Chelsea brzy vrátit.

Článek

Jednička české reprezentace musela utkání, které bylo prvním soubojem Chelsea s Brentfordem od roku 1950, sledovat v televizi. „Mám odehráno spoustu zápasů, měl jsem menší zdravotní problém, a proto jsem tohle utkání po dohodě s trenérem preventivně musel vynechat," uvedl Čech na svém webu.

Sám nechtěl přiblížit přesný důvod své absence. Nenaznačil ani to, zda má znovu potíže s třísly, kvůli kterým nechytal dva týdny na přelomu roku. V dalších zápasech však už Čech na hřišti chybět nechce. Věří i v postup přes Brentford, který dnes Chelsea, obhájce prvenství v Anglickém poháru, zaskočil nerozhodným výsledkem.

Chelsea musela dokonce dvakrát dotahovat manko a až sedm minut před koncem ji setrvání v soutěži zachránil útočník Fernando Torres, který srovnal na konečných 2:2. Chelsea tak nakonec prodloužila svoji skvostnou bilanci v pohárové soutěži, v níž neprohrála už 25 zápasů za sebou.

"Bylo to typické utkání FA Cupu. Tým z nižší soutěže nemá s favoritem co ztratit, vybičuje se k maximálnímu výkonu, navíc mu hraje do karet terén. Je důležité, že jsme pokaždé dokázali na jejich gól odpovědět a nevypadli jsme. Věřím, že doma postup uhrajeme," prohlásil Čech, jehož náhradník Ross Turnbull dnes před prvním inkasovaným gólem chyboval a před druhým zavinil svým zákrokem penaltu.

Reklama

Související témata: