Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdný Beckham se upsal do konce sezóny Paris Saint-Germain. Ve Francii bude hrát zadarmo

Paříž
Aktualizováno

Hvězdný David Beckham se těsně před koncem přestupního období rozhodl pro angažmá ve francouzském Paris SG. Ve Francii ve čtvrtek dopoledne absolvoval lékařskou prohlídku, odpoledne pak bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace podepsal pětiměsíční smlouvu a za přítomnosti prezidenta klubu Násira Chelaífa se představil na první tiskové konferenci. U Seiny bude hrát zdarma, protože se rozhodl svůj plat věnovat na charitu francouzských dětí.

David Beckham odchází z lékařské prohlídky v Paříži.Video: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

V zákulisí se hodně spekulovalo, kolik musel Beckham od katarských majitelů Paris SG dostat, že se klubu upsal. Anglická hvězda na tiskové konferenci všechny dohady vyvrátila.

"Šel jsem sem proto, že se rodilo něco unikátního, něco, co ještě nikdo nikdy neudělal. Alespoň o tom nevíme. Nebudu pobírat žádný plat, ten půjde na charitu místních dětí," šokoval Beckham. Konkrétní suma sice nezazněla, ale podle hodnověrných zdrojů by měl týdně pobírat 150 tisíc eur.

"Je to něco, co mě na nabídce zaujalo a na co jsem hodně hrdý," netajila anglická ikona, která bude v Paříži nosit dres s číslem 32.

Rodina se za ním kupodivu do Francie stěhovat nebude. Beckham bude bydlet v hotelu, zatímco manželka a jeho synové, kteří mimochodem začali navštěvovat fotbalovou akademii Chelsea, zůstanou v Londýně.

Nabídek měl víc, než za celou kariéru

Sedmatřicetiletý Beckham skončil v prosinci šestileté angažmá v Los Angeles Galaxy a vrátil se do Anglie. Ozvali se zájemci z celého světa, ale spekulovalo se, že si chce pár měsíců odpočinout a na přestup začne myslet až v létě. Přitom se mu nabídky jen hrnuly. Údajně jich měl jedenáct - Anglií počínaje a Arábií konče.

„Obdržel jsem nabídky z Evropy, Jižní Ameriky, Severní Ameriky, Jižní Afriky, Ruska, Číny a ze Středního východu¨. Měl jsem jich víc, než za celou kariéru"  netajil Beckham, že měl z čeho vybírat.

"Proto si vážíme toho, že si vybral náš klub," netajil se spokojeností prezident Paris SG Násir Chelaíf.

Začátkem tohoto týdne se Beckham  zapojil do přípravy Arsenalu, aby dohonil kondici, takže se hned vyrojily dohady, zda se snad neupíše "Kanonýrům".

"Nic takového, jde jen o naši přátelskou výpomoc Davidovi. Pro fotbal a Anglii toho udělal hodně, takže si pomoc zaslouží. Dlouhou dobu nic nedělal a proto potřebuje dohnat kondici," dementoval všechny podobné zvěsti trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Ani Hamšík, ani De Rossi, ale Beckham

Nakonec  si Beckham zvolil Paris SG, kam chtěl trenér Carlo Ancelotti nalákat i další hvězdy. Myslel na Hamšíka z Neapole či De Rossiho z Říma. Ve finále ovšem ulovil superhvězdu, která si zahraje v jednom dresu s hvězdami kalibru Zlatana Ibrahimovice či Thiaga Silvy.

Zásluhu na tom má údajně manažer klubu Leonardo, který fotbalovou ikonu trénoval během Beckhamova krátkého hostování v AC Milán při přestávce MLS. Beckham už působil v Manchesteru United, Realu Madrid a AC Milán, takže lídr francouzské ligy Paris St. Germain je jeho další velkou štací.

Nejhezčí Angličan ve Francii, vtipkoval Ibrahimovic

"Měl  mnoho nabídek, ale pařížský projekt pro něho musí být velice vzrušující. Pokud chce získat další trofeje, pak se Paris SG stane pro něho tím pravým klubem," glosoval přestup Beckhama jeho nový spoluhráč Zlatan Ibrahimovic.

Pochopitelně že si přitom neodpustil ani své obvyklé vtipkování. „V mužstvu bude sice až druhým nejlepším hráčem, ale zato bude nejhezčím Angličanem ve Francii," připomínal Zlatan své výsadní postavení v klubu. „Pro francouzský fotbal je ale dobře, že přichází. Pro náš klub také. S týmem, který se dává v Paříži dohromady, můžeme do dvou let vyhrát Ligu mistrů."

O budoucích vztacích mezi Ibrahimovicem a Beckhamem se také hodně spekulovalo. "Zlatan je mnohem větší než já, takže si na něho vyskakovat nemůžu. Určitě se nějak o své role podělíme. V kabině, na hřišti i třeba při exekuci trestných kopů," vzkázal Zlatanovi Beckham.

Deschamps: Prestiž ligy naroste

„Příchod Beckhama nesporně zvýší renomé a prestiž francouzské ligy. Zvláště, když budou hrát v Paris SG společně s takovým hráčem, jako je Ibrahimovic. Profit ligy tím stoupne," nechal se po podpisu Beckhamovy smlouvy slyšet kouč reprezentace Galského kohouta Didier Deschamps.

„Je to superstar a v Paříži bude mít šest měsíců na to, aby dokázal, co všechno dovede."

Paris St. Germain hraje už v pátek v Toulouse. Beckham si však svou premiéru v dresu dvojnásobného francouzského mistra pravděpodobně odbude až 8. února doma s Bastií.

Reklama

Související témata: