Hlavní obsah

VIDEO: Za bicími Čechovi zlomený malíček nevadil. Bude slavný jako ten Jágrův?

Praha

Dopolední generálku ještě zvládl a svůj part si na Žofíně odbubnoval, za pár hodin ale Petr Čech zjistil, že je zle. Při prohlídce v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích totiž lékaři diagnostikovali, že má poslední článek na malíčku levé ruky zlomený. „Večer si za bicí sednu, ale jak rychle se vrátím do brány, to fakt nemám tušení,“ cítil se evidentně zaskočený český legionář ve službách Chelsea.

Přípravy na anketu Fotbalista roku 2012Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ještě dopoledne za bicími řádil. S nově poskládanou kapelou, do níž s reprezentačním masérem Eduardem Poustkou zapadli, jako by v ní hráli odjakživa, si odzkoušeli písničku Pohoda od Kabátů, kterou chystali na večerní slavnostní vyhlášení T-mobile Fotbalisty roku.

Za bicími zlomenina nevadila

„Malíček sice bolel, ale pořád jsem věřil, že ho mám jenom naražený. Navíc za bicími je vedoucí rukou ta pravá, s níž toho odehraju nejvíc. Levá jen vypomáhá," přiznával Petr Čech, že zkoušení s Edou Poustkou, Jakubem Prachařem, Jakubem Antlem a Vojtou Dykem coby zpěvákem mu potíže nedělalo.

Ve Vojenské nemocnici mu však bylo hůř. Zvláště, když mu doktoři ukázali rentgenový snímek. „A hlavně když přidali dignózu, že je to na dva tři týdny. To bych nemusel stihnout ani zápasy Evropské ligy se Spartou," trochu se vyděsil Čech s malíčkem sevřeným v hliníkové dlaze.

„Stalo se mi to hned v samém úvodu sobotního ligového zápasu v Newcastlu. Vyboxovával jsem centrovaný míč a přitom trefil hlavu jednoho z hráčů přede mnou. Malíček otekl a zmodral, ale zápas jsem dochytal. Pořád jsem doufal, že ho mám jen naražený," líčil, jak ke zranění přišel.

Mimochodem už třetímu v letošním roce. Nejprve laboroval s třísly, poté s lýtkem, nyní s malíčkem. „Rok 2013 nezačal právě šťastně, ale snad jsem si už všechna zranění vybral a budu mít klid."

Spartu si nechce nechat ujít

S národním týmem k přípravě do Turecka Čech pochopitelně neodletí, večerní vyhlášení ankety Fotbalista roku, v níž je nejvážnějším adeptem na šestý primát, si ale ujít nenechá.

„Vracím se do Londýna ale hned v úterý. Kluboví lékaři Chelsea musejí rozhodnout, co dál. Věřím, že něco vymyslíme, protože o Spartu bych fakt nerad přišel. Dvanáct let čekám v cizině na to, až se můj klub utká s nějakým českým mužstvem, a když nám los konečně přihraje Spartu, potká mě takováto smůla, " kroutil nevěřícně hlavou.

„Doufám, že dva tři týdny absentovat nebudu muset. Čekat dvanáct dalších let, to už bych nevydržel. Chci proti Spartě nastoupit, chci být fit do březnových kvalifikačních zápasů české reprezentace, protože může jít o duely klíčové," plánoval Čech, že se pokusí návrat do brány co nejvíce urychlit.

Třeba jako Jágr, který si na památném vídeňském mistrovství světa před osmi lety rovněž zlomil malíček, a přesto se speciální bandáží šampionát dohrál. Však se také jeho malíček stal moc a moc slavný. Teď bude na Čechovi, aby se hokejové superstar vyrovnal. Právě slavným malíčkem.

„To ale záleží na mém malíčku," smál se paralele Petr Čech.

Reklama

Související témata: