Hlavní obsah

Mancini vyhrožuje Manchesteru United: Pro nás není titul ztracený, absolutně ne

Manchester

Ztráta obhájce titulu v anglické Premier League Manchesteru City na vedoucího městského rivala United sice po víkendu narostla už na devět bodů, ale kouč Citizens Roberto Mancini ani zdaleka nepovažuje obhajobu za ztracenou.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Kouč Manchesteru City Roberto Mancini stále věří v obhajobu titulu.

Článek

„Titul ještě není ztracen. Absolutně ne," vzkazoval směrem k hlavnímu rivalovi po nedělní remíze ve 25. kole s Liverpoolem 2:2.  United navýšili náskok o dva body díky těsné výhře ve Fulhamu.

„A proč by měl být titul ztracený? Podívejte se na minulou sezónu a také na to, jak jsme hráli v té stávající. Během dvou kol může být vše zase otevřené," odmítal italský kouč vzdát se naděje.

"Možná budeme muset vyhrát všechno"

Nicméně uznává, že v případné cestě za triumfem v lize si už jeho tým nemůže dovolit zaváhat. „Pravděpodobně bychom museli vyhrát většinu zápasů, a dost možná že všechny. Myslím si, že se do toho můžeme vrátit stejně jako loni. Proč by se to letos nemohlo opakovat," pokračoval Mancini.

Spoléhá na to, že by aktuální lídr mohl nakonec doplatit na to, že bojuje na více frontách. „Zbývá ještě odehrát patnáct zápasů. A United ještě musí bojovat v FA Cupu a Lize mistrů," připomněl.

Jeho tým ale nakonec mohl být rád, že z duelu s Liverpoolem vytěžil alespoň bod, který v závěru zápasu po chybném vyběhnutí gólmana Reiny parádní trefou z úhlu vystřelil Agüero.

Reklama

Související témata: