Hlavní obsah

Odemwingie je v Anglii pro smích. Z fotbalisty WBA si kvůli přestupu utahují i spoluhráči

Londýn

Doslova muka prožívá v posledních několika dnech nigerijský útočník Peter Odemwingie. Hráč West Bromwiche Albion si chtěl na konci ledna vynutit odchod do Queen’s Park Rangers a krátce před koncem přestupního termínu se dokonce na svém Twitteru chvíli zaradoval z vytoužené změny dresu, jenže pak přišlo kruté vystřízlivění. Když se Odemwingie objevil v Londýně před hlavním vstupem na stadión Loftus Road, oba celky přesun jednatřicetiletého útočníka popřely. Z Nigerijce se na britských ostrovech okamžitě stal otloukánek, z kterého si už utahují i vlastní spoluhráči.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijský útočník Peter Odemwingie prožívá těžké chvilky, utahují si z něj i spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Funkcionáři WBA během ledna několikrát odmítli nabídku konkurenčního QPR a Odemwingie dostal jasný signál, že jej klub uvolnit nehodlá. Přesto tvrdošíjně dál stál za svým a odchod si chtěl vynutit i po zlém. Jenže to se nigerijskému fotbalistovi nepodařilo. Svou vytrvalou snahou o přestup do QPR si navíc zadělal na pořádné problémy - rozzlobil fanoušky „Baggies", vedení klubu, trenéra i své spoluhráče.

Rodák z uzbeckého Taškentu je teď celé Anglii pro smích. Na Twitteru se radoval z přestupu, který se neuskutečnil, na tréninku West Bromwiche s ním sotva někdo promluví. Spoluhráči mu navíc dali jasně najevo, co si o jeho klubové oddanosti myslí - když se Odemwingie dobelhal do kabiny „Baggies", nachystali na něj povedený výstřelek. Na svém obvyklém místě našel Odemwingie dres Queens Parku Rangers s číslem dvanáct a svým příjmením.

Odemwingie teď bude hořko těžko bojovat o ztracenou důvěru manažera Steva Clarka. V posledním zápase proti Tottenhamu se nedostal ani na lavičku náhradníků a jeho budoucnost nevypadá zrovna růžově. „Jestli ho vezmeme zpátky? Těžko soudit, ale spousta hráčů by se takhle nezachovala. Teď si s tím musí nějak poradit vedení WBA," cituje deník The Sun obránce Stevena Reida.

Reklama

Související témata: