Hlavní obsah

VIDEO: Anglie se baví Rosického průjmem. Ale že by trpěl jako legendární Lineker? Ani omylem!

Manisa/Praha

Už i fotbalová Anglie se baví Rosického průjmem. Serveru Daily Mail totiž neušlo, že kapitána české reprezentace postihly ve druhé půli středeční přípravy s Tureckem střevní problémy a sedmnáct minut před koncem se musel nechat vystřídat. „Nešlo to déle vydržet. Když to na vás přijde, nemůžete dál hrát,“ svěřoval se legionář z Arsenalu bezprostředně po utkání v Manise i pro Sport.cz. Jeho úprk ze hřiště vyvolal na ostrovech spoustu různých asociací.

Foto: ČTK/AP

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický bojuje o míč s Turkem Toprakem Ömerem v zápase, v němž musel nakonec nuceně střídat.

Článek

Lineker se přiznal k více než 20 let starému faux pas

Pochopitelně že Rosického střevní problémy a nucené střídání tamní média trochu zdramatizovala. Potíže sice kapitán české reprezentace měl, ale že by ze hřiště prchal kvapem na toaletu, to ani omylem. A kdyby se sám před novináři nezmínil, že důvodem jeho odchodu z trávníku byly zdravotní trable a nikoli předzápasová domluva s trenérem Bílkem, jen těžko by někdo něco podobného vydedukoval.

„Nevím, zda jsem snědl něco špatného, ale opravdu jsem musel ze hřiště. Se střevními problémy už to nešlo déle vydržet," vypadlo v mix zóně z Rosického.

Linekera zachránil déšť

„Hotelovým kuchařům jsme sice jako obvykle naše požadavky dali, dokonce jsme jim předložili soupis, z čeho mají vařit, ale těžko soudit, jestli se tím řídili. Spíš jsem měl pocit, že kuchtili podle svého," krčil bezmocně rameny lékař české reprezentace Petr Krejčí, který má v náplni práce i sestavování jídelníčku a kontrolu kuchařů.

Ale že by na tom byl Rosický podobně, jako Gary Lineker na světovém šampionátu v Itálii v roce 1990, na něhož se hned vynořily na ostrovech asociace?

„Byl to nejděsivější zážitek mého života. Tehdy jsem byl nesmírně šťastný, že pršelo, takže mě déšť trochu umyl a já se pak otíral a čistil o trávník, jako pes," přiznal po více než dvaceti letech Lineker, jak měl v úvodním utkání světového šampionátu 1990 proti Irsku (1:1) v Cagliari tak silný průjem, že nestačil ze hřiště ani utéct.

Samozřejmě že Rosický, jehož výkon proti Turecku hodnotí v Anglii jako působivý a dávají trenérovi Wengerovi naději, že z jeho návratu do sestavy by mohl Arsenal profitovat, podobné problémy neměl. To by je na rozdíl od Linekera nevybalil hned po zápase.

Reklama

Související témata: