Hlavní obsah

Klopp znovu odmítl nabídku Chelsea, do roku 2016 zůstává v Dortmundu

Fotbalový trenér Jürgen Klopp vyloučil, že by v létě zamířil z Dortmundu do Chelsea. Čtvrteční soupeř Sparty Praha v Evropské lize chtěl německého kouče získat na lavičku místo kritizovaného Rafaela Beníteze. Klopp je ale v Borussii spokojený a je odhodlaný dodržet s ní smlouvu do roku 2016.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Jürgen Klopp z Borussie Dortmund odejít nehodlá, v týmu úřadujícího šampióna bundesligy je spokojený.

Článek

Chelsea, kde působí i český brankář Petr Čech, měla velký zájem také o bývalého trenéra Barcelony Pepa Guardiolu, který se ale nedávno upsal Bayernu Mnichov. Londýnský klub tedy opět zaměřil pozornost na Kloppa, jehož neúspěšně lákal už před touto sezónou.

"Už jsem řekl dvacetkrát, že rozhodně zůstanu (v Dortmundu) do roku 2016. Všichni si myslí, že když si pro mne přijdou kluby jako Chelsea nebo Real Madrid, tak moje slovo přestane platit a půjdu. S tím nemohu nic udělat, ale oni to snad pochopí," řekl pětačtyřicetiletý kouč anglickým médiím.

"Před Dortmundem jsem trénoval osm let v Mohuči. Každý rok jsem mohl odejít do jiného bundesligového klubu, ale vždy jsem řekl: Ne, mám kontrakt a zůstanu. Užívám si práci v Dortmundu. Je to skvělý klub, krásné město a všechno je v pořádku," doplnil Klopp.

Milióny prý Kloppův názor nezmění

Jeho názor by prý nezměnila ani sebeštědřejší nabídka bohatého ruského majitele Chelsea Romana Abramoviče. "V takové situaci jsem byl už v Mohuči. Pro mě to není o penězích. Mám dost na to, abych jedl třikrát denně. Je to velká pocta, ale v současnosti nejsem na přestupovém trhu. Omlouvám se," prohlásil Klopp, jenž s vestfálským klubem dvakrát za sebou získal bundesligový titul a na podzim vyhrál základní skupinu Ligy mistrů.

Odchod charismatického trenéra do Londýna vyloučil také sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc. "Není hodné Chelsea, aby nás takhle naháněla. Alespoň do roku 2016 není absolutně žádná šance. I kdyby nabídli nějakou kompenzaci, tak odpověď bude stále ne. Je (Klopp) neocenitelný, navíc jsme si vzájemně zavázáni a dali jsme si slovo," vysvětlil Zorc.

Reklama