Hlavní obsah

Chelsea v pohárové odvetě deklasovala Brentford 4:0 a postoupila

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea postoupili do 5. kola Anglického poháru. Soupeř Sparty Praha v Evropské lize v opakovaném domácím zápase 4. kola deklasoval třetiligový Brentford 4:0 a napravil úvodní remízu 2:2. Druhé soutěžní čisté konto za sebou si v brance obhájce trofeje připsal Petr Čech.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

John Terry (vlevo) a Demba Ba slaví gól proti Brentfordu.

Článek

Favorit na stadionu Stamford Bridge zlomil odpor Brentfordu až ve druhém poločasu. Devět minut po pauze otevřel skóre Španěl Juan Mata, v 68. minutě přidal druhou branku brazilský střelec z Letné Oscar, jehož za tři minuty napodobil svým 199. gólem za "Blues" Frank Lampard. Devět minut před koncem se trefil ještě uzdravený kapitán John Terry.

V dalším kole FA Cupu se Chelsea utká 27. února s druholigovým Middlesbrough.

Londýnský celek, která v Praze v úvodním zápase 2. kola Evropské ligy vyhrál 1:0, přivitá Spartu ve čtvrtek. Trenér Rafael Benítez do pohárového utkání postavil sestavu: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Luiz, Lampard (81. Bertrand) - Oscar, Mata (76. Benajun), Moses (65. Hazard) - Ba.

Přesvědčivého vítězství 4:0 dosáhl také Manchester City. Úřadující anglický mistr doma v 5. kole soutěže neměl problémy s druholigovým Leedsem. Gól a proměněnou penaltu zaznamenal Sergio Agüero, jednou se trefil jeho argentinský kolega z útoku Carlos Tévez a přesně mířil po přihrávce Téveze i záložník Yaya Touré.

Opakovaný zápas 4. kola Anglického fotbalového poháru:
Chelsea - Brentford (III.) 4:0
Manchester City - Leeds (II.) 4:0
Huddersfield (II.) - Wigan 1:4

Reklama

Související témata: