Hlavní obsah

Gólová mašina se nezasekla, věří útočník Vydra, jenž táhne Watford do vysněné Premier League

Jan KrůtaPrávo

S 19 góly je suverénně nejlepším střelcem Watfordu. Český fotbalový reprezentant Matěj Vydra táhne svými trefami druholigový anglický klub za vysněným postupem do Premier League. Teď sice dvakrát vyšel střelecky naprázdno, přesto měl v sobotním utkání na hřišti Birminghamu prsty hned ve třech gólech ze čtyř, které jeho tým nasázel.

Foto: Petr Horník, Právo

Matěj Vydra na srazu fotbalové reprezentace.

Článek

Máte radost z výhry 4:0, nebo vás trochu mrzí, že jste se nezapsal mezi střelce?

Samozřejmě, že bych chtěl dávat góly pořád, ale je mi jasné, že to nejde. Dával jsem skoro každý zápas dva, teď to dvakrát po sobě nevyšlo. Myslím, že se gólová mašina nezasekla a brzy přidám tu vysněnou dvacátou trefu. Ale důležitější než moje statistiky jsou výsledky týmu. Takže mám v první řadě radost, že jsme vyhráli. A klidně ať dá ty góly třeba náš brankář Almunia.

Šrotuje vám v hlavě, proč jste teď gól nedal?

Tohle si člověk nemůže moc brát. Vždyť mám teprve dvě utkání bez gólu, to není nic hrozného. Chce to hodit za hlavu a příští zápas dát gól. Střílet z každé pozice, snažit se a ono to tam zase spadne. Třeba hned v úterý, kdy hrajeme v Ipswichi.

Nedávají si na vás teď obránci větší pozor?

Trochu jo. Teď v Birminghamu u mě byli pořád dva hráči, jakmile jsem dostal balón. Ale s tím se musím poprat.

Watford se stále drží na třetím místě tabulky. Mluví se v klubu o šancích na postup do Premier League?

Zatím je to trochu předčasné, protože zbývá ještě 14 kol do konce. Na druhý Hull ztrácíme jen tři body, a kdyby se nám podařilo urvat druhé místo, byla by to senzace, protože bychom přímo postoupili. Další čtyři týmy hrají baráž a to už je trochu loterie. Říkám si, že když z těch čtrnácti kol deset vyhrajeme, tak bychom mohli druzí skončit. Ale nebude to lehké, i když se nám poslední dobou dost daří.

V závěru minulého týdne vás vyhlásili hráčem měsíce ledna druhé ligy. Těší vás tahle pocta?

Mám radost. Dostal jsem trofej v podobě míče a ještě svou velkou zarámovanou fotku, abych měl památku. Trofej poslali na klub a předali mi to lidi z vedení Watfordu. Asi rozhodla ta moje střelecká forma, která byla v lednu parádní.

Viděl jste v televizi zápas Sparty s Chelsea v Evropské lize?

Koukal jsem. Kdyby Sparta byla efektivnější, mohla něco uhrát. Jsem zvědav na odvetu. S Danem (českým spoluhráčem Pudilem – pozn. aut.) jsme si sehnali lístky a jdeme se podívat na Stamford Bridge. Myslím, že Chelsea si už postup pohlídá, přece jen je to velký klub. Ale úplně bez šancí Sparta určitě není.

Reklama

Související témata: