Hlavní obsah

Na Spartu půjdeme v pohodě, těší Čecha po postupu Chelsea v FA Cupu

Londýn

Žádná nervozita. Žádná nutnost napravovat špatný výsledek. Chelsea v odvetném utkání 4. kola FA Cupu porazila třetiligový Brentford 4:0 a bez potíží postoupila. Do čtvrtečního odvetného duelu Evropské ligy se Spartou tak půjdou Blues s čistou hlavou. „Do zápasu se se Spartou půjdeme v dobré pohodě,“ řekl Petr Čech na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Úvodní zápas v Brentfordu skončil překvapivou remízou 2:2, svěřenci Rafaela Beníteze tak museli absolvovat opakovaný zápas. Jednoznačným vítězstvím ale Londýňané hrozící ostudu odmítli. „Bereme to jako splněnou povinnost. Postup byl jediným cílem a zvládli jsme to dobře," řekl Čech.

Domácím se na Stamford Bridge celou první půli nedařilo otevřít skóre. Ve druhé půli se prosadili Mata, Oscar, Lampard a Terry. „Bylo to o prvním gólu. Sice jsme ho dali až po pauze, ale věděli jsme, že musíme být trpěliví. Už v první půli jsme měli šance, nastřelili jsme tyčku, ale nakonec ty góly přišly. První branka soupeře zlomila, a když jsme rychle přidali další dvě, už to byla jen otázka skóre," pochvaloval si Čech.

Podobně jako v Praze proti Spartě vychytal reprezentační brankář čisté konto. „I pro sebevědomí obrany je dobré, když to vzadu uhrajeme s nulou. Celkově můžeme být spokojení. Dali jsme čtyři góly, zase se trefil i Frank Lampard, kterému scházejí už jen tři zásahy k vyrovnání klubového rekordu v počtu gólů," připomněl brankář Lampardovu gólovou potenci z posledních týdnů.

V příštím zápase přivítá Chelsea ve svém londýnském stánku pražskou Spartu. Z Prahy si Čech a spol. přivezli výhru 1:0. Odveta se hraje ve čtvrtek od 21:05.

Reklama

Související témata: