Hlavní obsah

Wengerovi chystá Arsenal i přes fiaska novou smlouvu. Ani Bayern nás nezastaví, ujišťuje

Londýn/Praha

Na evropské scéně má poslední možnost, jak zachránit krajně zpackanou sezónu a usmířit si fanoušky. Na ostrovech se to už trenérovi Arsenalu Arséne Wengerovi nepovede, protože mistrovský titul se svým týmem nezíská, z Ligového poháru vypadl už prosinci po blamáži s Bradfordem hrajícím až čtvrtou ligu, z FA Cupu se pak pakoval o víkendu poté, co ho vyřadil druholigový Blackburn. Wengerovi a jeho Kanonýrům tudíž zbývá jen Liga mistrů a triumf v ní. Problém je ovšem v tom, že v osmifinále narazí na loňského finalistu Bayern Mnichov, který vstoupil do letošního roku ve skutečně oslnivé formě.

Foto: Philip Brown, Reuters

Zklamaný kouč Kanonýrů Arséne Wenger se pořád utěšuje tím, že může sezónu ještě zachránit. Teď mu už ovšem zbývá jen Liga mistrů.

Článek

Už osmým rokem čekají příznivci Gunners na nějaký úspěch a pořád nic. Když Arséne Wenger do Londýna  v říjnu roku 1996 přišel, nosili by ho na rukou, protože získal s Arsenalem v rychlém sledu tři tituly a dokonce čtyři primáty v FA Cupu, jenže od roku 2005 jako když utne. Žádný úspěch, žádný triumf!

Sázkové kanceláře už vypisují kurzy

Není divu, že nespokojenost s Wengerovým působením sílí a příznivci Gunners se opakovaně domáhají, aby skončil. Teď znovu, protože nevěří, že by sezónu zachránil vítězstvím v Lize mistrů, jako se to loni povedlo Chelsea. Sázkové kanceláře už dokonce vypisují kurzy, zda třiašedesátiletý francouzský trenér povede Kanonýry i v příští sezóně, na niž má uzavřenou smlouvu. Ta mu totiž vyprší až v létě roku 2014.

O to víc teď překvapila informace, že na Emirates Stadium se chystají kluboví bossové nabídnout Wengerovi prodloužení kontraktu o další dva roky. Jednomu z nejlépe placených trenérů světa, který si v Arsenalu přijde na sedm miliónů liber ročně, by se to pochopitelně zamlouvalo. Už několikrát se totiž nechal slyšet, že by na lavičce Gunners rád vydržel dvě desetiletí. Letošní sezóna je jeho sedmnáctou, takže kdyby k prolongování smlouvy skutečně došlo, jeho sen by se splnil.

Před úterním osmifinále Ligy mistrů však Wenger popřel, že by k jakémukoli jednání s vedením klubu došlo, natož aby se snad bavili o dalších svou sezónách. "Nic takového, teď myslím a soustřeďuji se jen na zápas, který nás čeká," popřel spekulace anglických médií.

Wenger: S Bayernem ukážeme charakter

Otázkou ale samozřejmě je, co s těmito sny a plány udělá účinkování Arsenalu na scéně Ligy mistrů, jehož jarní část začíná úterním prvním osmifinálovým duelem s Bayernem Mnichov. Zatímco Gunners zatím spíše klopýtají a tápou, lídr budesligy je v oslnivé formě. Tabulku vede s náskokem patnácti bodů, v osmnácti zápasech už neprohrál.

„Nemůžete srovnávat FA Cup s Champions League. Právě proto, že proti sobě máme Bayern, musíme ukázat, že jsme stejně silný jako on a že mé mužstvo má velký charakter. Už to svedlo mnohokrát a jsem přesvědčen, že to dokáže zase. Tahle sezóna pro nás rozhodně nekončí," živí Wenger v sobě i příznivcích Arsenalu naději, že se mu podaří v Lize mistrů letošní nezdary odčinit a nepovedený fotbalový rok zachránit.

"Hlavně nesmíme dostat gól, protože v pohárové matematice není bezbranková remíza na domácím hřišti žádným katastrofálním výsledkem."

Reklama