Hlavní obsah

Ferguson? Zapomeňte. Já jsem nejlepší manažer v Anglii, chlubí se Mancini

Manchester

Strach z vyhazovu? Tak nad tím asi kouč Manchesteru City ani omylem nepřemýšlí. Přestože jeho tým vyhořel v základní skupině Ligy mistrů a v anglické nejvyšší soutěži ztrácí na konkurenční United dost možná nedostižných dvanáct bodů, italský stratég neváhal sám sebe označit za momentálně nejlepšího manažera v Anglii.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Mancini, trenér fotbalistů Manchesteru City, s pohárem pro vítěze Premier League

Článek

Tento primát přitom bývá v posledních letech často přisuzován legendě na lavičce městských rivalů United Alexi Fergusonovi. Mancini už měl ale zřejmě dost věčných spekulací o příchodech svého nástupce a v rozhovoru pro BBC prohlásil:

„Posledních patnáct měsíců jsem nejlepším manažerem v Anglii. Půl roku už neustále někdo říká, že Manchester City změní trenéra, že přijde Guardiola. A když Guardiola podepsal Bayernu, mluví se zase o někom jiném. Já jsem ale vyhrál Premier League, jednou i FA Cup a také Charity Shield, to žádný jiný manažer za posledních patnáct měsíců nedokázal. Nedá se nic dělat, tohle je prostě realita."

Sází na Agüera

Mancini skončil ve své první celé sezóně po nahrazení Marka Hughese na lavičce City (v prosinci 2009) s týmem na třetím místě a vybojoval účast v Lize mistrů.

Následně vyhrál FA Cup (v roce 2011), což byla pro klub první cenná trofej po 35 letech. Minulou sezónu pak ozdobil mistrovským titulem. V Evropě se mu však nedaří. Na podzim skončil s Citizens v základní skupině Ligy mistrů dokonce na posledním místě a nepřipsal si ani jedno vítězství.

O víkendu si City zastříleli proti v osmifinále FA Cupu proti Leedsu (4:0), když dva góly vstřelil Argentinec Sergio Agüero. A Mancini cítí, že právě tento střelec by mohl ještě oživit slábnoucí šance na obhajobu titulu.

„Doufám, že Sergio bude hrát v tomhle stylu až do konce sezóny. Pokud bude on i ostatní útočníci střílet hodně gólů, liga ještě není ztracena," věří italský kouč.

Reklama

Související témata: