Hlavní obsah

Manchester City - Chelsea 2:0Lampard nedal penaltu. Chelsea po vyřazení Sparty nestačila na Manchester City

Londýn

Fotbalisté Chelsea po vyřazení Sparty v Evropské lize nestačili v nedělním šlágru v rámci 27. kola anglické Premier League na Manchester City, na jehož hřišti prohráli 0:2. City tak ztrácejí na vedoucí United opět dvanáct bodů a třetí Chelsea odskočili na rozdíl sedmi bodů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Frank Lampard z Chelsea neproměnil penaltu proti Manchesteru City.

Článek

Kouč Chelsea Rafael Benítez tentokrát nechal na lavičce trápícího se forvarda Fernanda Torrese a místo něj poslal na hrot útoku zimní posilu Dembu Ba. A právě on byl po přestávce u jednoho z klíčových momentů zápasu.

Ba spadl po kontaktu s gólmanem City Joem Hartem, po němž sudí nařídil poměrně přísnou penaltu. Jenže zkušený Frank Lampard z pokutového kopu Harta nepřelstil. Anglický reprezentant v brance City nepříliš dobře umístěnou přízemní střelu lapil.

A deset minut poté už se City radovali z vedení, když David Silva připravil šanci pro Yayu Tourého, jenž se v šestnáctce prosmýkl kolem Mikela a následně obstřelil bránícího Cahilla i brankáře Čecha.

Na poslední desetiminutovku poslal Benítez na hřiště útočníka Torrese, ale zvrat nepřišel, naopak.  Carlos Tevez pečetil vítězství střelou pravačkou do horního růžku.

Premier League, 27. kolo
Manchester City - Chelsea 2:0 (63. Y. Touré, 85. Tévez)
Newcastle - Southampton 4:2 (33. Sissoko, 42. Cissé, 67. Cabaye z pen., 79. vlastní Hooiveld - 3. Schneiderlin, 50. Lambert).

Reklama

Související témata: