Hlavní obsah

Swansea ukončila pouť Bradfordu a vyhrála Ligový pohár

Londýn

Senzační cesta fotbalistů Bradfordu City Ligovým pohárem skončila ve finále. První tým ze čtvrté ligy ve finále poháru od roku 1962 podlehl Swansea 0:5. Bradford navíc musel více než půl hodiny dohrávat o deseti hráčích.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalisté Swansea se radují ze zisku Ligového poháru.

Článek

Swansea, která na cestě do finále vyřadila mimo jiné Chelsea, poslal do vedení v 16. minutě střelou v pádu Nathan Dyer. Pět minut před přestávkou zvýšil střelou k tyči španěl Michu. Nejlepší klubový střelec zaznamenal v této sezoně ve všech soutěžích osmnáct branek, v Ligovém poháru se však trefil teprve podruhé.

Třetí branku "Labutí" přidal chvíli po změně stran druhou trefou Dyer. V 56. minutě fauloval brankář Duke v pokutovém území unikajícího Nizozemce De Guzmana, uviděl červenou kartu a musel opustit hřiště. Sám faulovaný hráč pak pokutový kop proměnil a zvýšil vedení Swansea na 4:0. Tentýž hráč ve druhé nastavené minutě skóre zápasu uzavřel.

Swansea pětigólovou výhrou ustanovila nový rekord finále této soutěže a ke stému výročí založení klubu si nadělila zisk první velké trofeje.

Finále anglického Ligového poháru fotbalistů:
Swansea - Bradford (IV) 5:0 (2:0)
Branky: 16. a 48. Dyer, 59. z pen. a 90. De Guzmán, 40. Michu. Rozhodčí: Friend. ČK: 56. Duke (Bradford). Diváci: 82.597.

Reklama

Související témata: