Hlavní obsah

V Chelsea to vře! Terry a Benítez se do sebe pustili na tréninku

Londýn/Praha

Nálada v táboře fotbalistů Chelsea je na bodu mrazu. Tým úřadujících vítězů Ligy mistrů se pod taktovkou španělského kouče Rafaela Beníteze trápí a vše vyvrcholilo v pondělí, kdy se do něj pustil nespokojený kapitán John Terry na tréninku před šokovanými hráči i členy realizačního týmu.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Kouč Chelsea Rafael Benítez to teď rozhodně nemá lehké.

Článek

K ostré názorové přestřelce mělo podle deníku Sun dojít těsně před tréninkem v Cobhamu. Den po prohře 0:2 na půdě Manchesteru City, která Chelsea prakticky vzala naději i na druhé místo tabulky.

Benítez si na začátku tréninku svolal hráče na půlící kruh a rozebíral s nimi nedělní prohru. Chtěl znát názory hráčů na důvody nezdaru. Terry, který usedl jen mezi náhradníky a během zápasu byl několikrát viděn s hlavou v dlaních, si vzal slovo a diskuze prý rychle přerostla i v lehkou potyčku. Kapitánovi se nelíbily některé Benítezovy tréninkové metody a všechno mu řekl pěkně od plic.

Přitom ještě před pár dny Terry tvrdil, že Beníteze chápe. „Mezi mnou a Rafou nic není. Já skoro čtyři měsíce kvůli zranění nehrál a vím, že si musím místo zpátky vybojovat. Je lež, že bychom se spolu pohádali. Nemám u něj žádnou protekci. Já nikdy nebyl ten, kdo by klepal na dveře trenéra. Všechno jsem si vždycky poctivě vybojoval," řekl před odvetou Evropské ligy se Spartou, v níž nastoupil v základní sestavě a odehrál solidní zápas.

Je nezbytné rozložit zátěž na víc hráčů

Vše jen dokresluje, v jakém rozpoložení se momentálně Chelsea nachází. Benítez mužstvo převzal 21. listopadu 2012 poté, co byl vyhozen Roberto di Matteo, miláček fanoušků. Ale Chelsea rozhodně nezvedl. Tým nezískal trofej na mistrovství světa klubů v Japonsku, v semifinále vypadl z Ligového poháru se Swansea, skončil před branami osmifinále Ligy mistrů.

V lize bude rád za první čtyřku, ve hře je ještě v FA Cupu a v Evropské lize. Ale současné výkony nic nenasvědčují tomu, že by sezóna měla skončit nějakou trofejí. Benítezovi všichni vyčítají mj. neustálou obhajobu krajana Torrese, který se střelecky trápí a z posledních patnácti zápasů dal jen jeden gól Brentfordu.

Chelsea doplácí i na neskutečně nabitý program. Zítřejší zápas FA Cupu v Middlesbrough bude jejich šestnáctým v roce 2013 a 27. za posledních 94 dní. „Posledních pět týdnů hrajeme pořád tři zápasy v týdnu. Je nezbytné rozložit zátěž na víc hráčů, nemůže to odehrát stejných jedenáct lidí," říkal minulý týden brankář Petr Čech.

Návrat Mourinha je prý na dobré cestě

Otázkou je, jak Benítez současnou situaci ustojí. Dobře ví, že po sezóně končí a Chelsea už teď hledá jeho nástupce. Poté, co padla jednání s Guardiolou, se její jako nejpravděpodobnější návrat Josého Mourinha. I kvůli tomu, že si svoje hráče vždycky dokázal ochránit a tlak bral výhradně na sebe. Vše je prý na dobré cestě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články