Hlavní obsah

Hádka s Terrym? Ani náhodou, šlo o normální setkání, popírá skandál kouč Chelsea Benítez

Londýn

Ostrá hádka? Ale vůbec ne, normální setkání hráčů. Tak reagoval kouč Chelsea Rafael Benítez na zprávy anglického tisku o tom, že se do něj na tréninku bez servítek pustil kapitán týmu John Terry. Španělský kouč však podle agentury Reuters přiznal, že anglický obránce byl po nedělní prohře 0:2 s obhájcem titulu Manchesterem City naštvaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trnenér Chelsea (třetí zleva) Rafael Benítez se podle svých slov s Johnem Terrym nepohádal.

Článek

Podle britských médií měl Benítez v pondělí obvinit hráče, že jejich přístup připravil v Chelsea řadu trenérů o práci. Současně jim údajně vytknul i laxní přístup k zápasům a neschopnost hrát podle taktických pokynů.

Dvaapadesátiletý kouč, který je v Chelsea už devátým trenérem od roku 2003, kdy londýnský klub koupil ruský miliardář Roman Abramovič, však něco takového odmítl. "Bylo to normální setkání hráčů s realizačním týmem a takové máme po každém zápase. Nic víc," řekl Benítez. "Být po prohře nespokojený je naprosto normální," dodal.

Frustraci chápe

"Chápu i Terryho frustraci. Snaží se pomoci, protože chce vyhrávat. Rozumím tomu, že je naštvaný, protože byl šestnáct týdnů zraněný," dodal Benítez, který proti City Terryho nepostavil, do středečního osmifinále Anglického poháru s Middlesbrough už však s dvaatřicetiletým obráncem počítá.

"Vím, že chce vyhrávat a je naprosto normální o věcech diskutovat. Sestavu mám ale na starosti já a musím brát ohled na zdraví hráčů. Prostě jsme si jen vyměnili názory," řekl Benítez.

Bývalý kouč Valencie, Liverpoolu a Interu Milán také zdůraznil, že s hráči nemá nejmenší problém. "Už jsem to říkal několikrát: atmosféra v týmu je skvělá. Hráči tvrdě pracují a chtějí se zlepšovat. Po prohře byli naštvaní stejně jako já, ale to je normální," uvedl Benítez.

Reklama

Související témata: