Hlavní obsah

Naštvaný Benítez oznámil: Po sezóně z Chelsea odejdu!

Trenér fotbalistů Chelsea Rafael Benítez se rozhodl: po sezóně londýnský tým opustí. Vadí mu nepřízeň části fanoušků a označení dočasný kouč, které mu dalo vedení klubu poté, co v listopadu nahradil odvolaného Roberta di Mattea. V posledních dnech se také spekuluje o jeho sporech s hráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Rafael Benítez.

Článek

Své rozhodnutí Benítez oznámil po středečním vítězství 2:0 nad druholigovým Middlesbrough v pátém kole Anglického poháru, které Chelsea zajistilo čtvrtfinálový souboj s Manchesterem United na Old Trafford.

"Jsem profesionál a odvedu svou práci. Na konci sezóny pak odejdu," uvedl Benítez, jehož angažování místo oblíbeného Di Mattea někteří příznivci úřadujících vítězů Ligy mistrů těžce nesli.

Bývalý kouč Liverpoolu a Interu Milán stále čelí projevům nevole z ochozů. "Jsem zklamán některými fanoušky. Měli by podporovat tým, místo aby plýtvali čas výrobou těch transparentů," prohlásil dvaapadesátiletý Španěl. "Jmenovali mě tu prozatímním trenérem, což byla obrovská chyba. Jsem trenér a budu tenhle klub trénovat. Ale fanoušci nám nepomáhají," konstatoval.

Uvnitř týmu to podle britských médií vře kvůli po špatných výsledcích v lize, kde Chelsea v neděli prohrála 0:2 s obhájcem titulu Manchesterem City. V tabulce ztrácí tým brankáře Petra Čecha na čtvrtém místě už 19 bodů na vedoucí Manchester United a sedm bodů na druhé City. Benítez se prý pohádal s kapitánem Johnem Terrym, kouč to však popřel.

Reklama

Související témata: