Hlavní obsah

Chelsea je nejvytíženější v Evropě, poukazuje Čech a těší se na Old Trafford

Londýn

Postup do čtvrtfinále FA Cupu zvládli, nejdramatičtější okamžik přišel až po výhře 2:0 na hřišti druholigového Middlesbroughu. Trenér fotbalistů Chelsea Rafael Benítez oznámil, že po sezóně londýnský tým opustí. Jeho tým přitom čeká další pekelný týden. Tuto sobotu liga s WBA, ve čtvrtek duel Evropské ligy v Bukurešti se Steauou a hned v neděli domácí pohár na půdě Manchesteru United.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Victor Moses (vlevo) zpečetil postup Chelsea přes Middlesbrough.

Článek
Fotogalerie

Anglie se od středečního večera těší na zvonivé pohárové čtvrtfinále. Blues se v něm utkají na Old Trafford s Manchesterem United. „Bude to zajímavý zápas. Jim se daří, ale věřím, že dál postoupíme my, abychom dál měli šanci na trofej," doufá brankář Petr Čech na svých webových stránkách.

Gólman české reprezentace si cení čistého konta. Velké pochvaly se pak od něj dočkal Nathan Ake. Nizozemský mladík přitom na trávníku druholigového Middlesbroughu debutoval v základní sestavě Chelsea.

„Byl nejlepším hráčem na hřišti. Na to, že mu je osmnáct a hrál poprvé v základu, to zvládl fantasticky. Nedělal chyby, plnil přesně to, co po něm trenér chtěl a pro mě byl jeho výkon velkým pozitivem tohoto zápasu," ocenil gólman středního záložníka, který vypadá jako syn legendárního Ruuda Gullita.

„Normálně s námi trénuje už delší dobu a občas na jeho podobu s Gullitem nějaké slovo v žertu padne," potvrzuje Čech.

Gólman se blíží k padesátce zápasů

Oddechl si, že roli favorita jeho tým vcelku hladce zvládl. „Poslední, co bychom v naší situaci potřebovali, by byla remíza a opakovaný zápas," poukazuje na nesmírně nabitý program.

„Podle mě máme v tuhle chvíli nejvíc zápasů ze všech týmů v Evropě. Je nezbytné, aby se sestava v rámci možností točila a zátěž se rozložila na co nejvíc lidí," přemítá Čech, který se již na přelomu února a března blíží k padesáti zápasům v sezóně. „Zatím to zvládám dobře. Jde o to najít v nabitém programu i prostor na odpočinek a regeneraci."

Reklama

Související témata: