Hlavní obsah

Šejkové si dělají zálusk na Arsenal. Odolají majitelé nabídce 45 miliard?

Londýn

Arabští šejkové si dělají zálusk na další slavný fotbalový klub. Tentokrát se jim do hledáčku dostal londýnský Arsenal a za majoritní podíl v klubu nabízejí sumu jako z pohádky o královně Šehrezádě z Tisíce a jedné noci. Celých 1,5 miliardy liber (asi 45 miliard korun).

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tomáš Rosický by prý měl v Arsenalu místo i po jeho prodeji.

Článek

Český záložník Tomáš Rosický by se o místo asi strachovat nemusel. Bohatí investoři z Kataru a Spojených arabských emirátů totiž zároveň slíbili, že by zachovali mužstvo ve stejném složení jako dnes a naopak by za další miliardy rozšířili kádr o další hvězdy. Ostatně jako to udělali s Manchesterem City, a brzy z toho byl anglický titul.

Proti obchodu století a příchodu posil by zřejmě fanoušci Kanonýrů nic nenamítali. Vždyť na větší úspěch týmu čekají už léta a stále jen přihlížejí tomu, jak z mužstva odcházejí největší opory.

Kroenke prodat odmítá

Vlastníkovi většinového podílu akcií Arsenalu Američanovi Stanu Kroenkemu nabízejí Arabové 20 tisíc liber za akcii. Ten by si tak přišel na 830 miliónů liber (asi 24,651 miliardy korun). Po odečtení částky, kterou do londýnského klubu vrazil, by vydělal 350 miliónů liber. A takový zisk se normálně neodmítá. Podle posledních zpráv britského tisku ale Kroenke o obchod snů zatím nestojí a zřejmě čeká na ještě vyšší nabídku.

Šejkové jsou zároveň připraveni odkoupit i podíl druhého největšího vlastníka týmu z Emirates Stadium Rusa Ališera Usmanova, který drží 29,11 procenta akcií.

Reklama

Související témata: