Hlavní obsah

Q.P.R. - Sunderland 3:1Fotbalisté QPR porazili Sunderland, přesto zůstali poslední

Londýn

Fotbalisté Queens Park Rangers si v anglické lize připsali druhé vítězství za sebou, i přes výhru 3:1 nad Sunderlandem však zůstali poslední. S předposledním Readingem, který utrpěl porážku 1:2 v domácím duelu s Aston Villou, mají stejný počet bodů, vyrovnaný vzájemný zápas i rozdíl skóre. Poslední tak jsou pouze vinou nižšího počtu vstřelených branek.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fotbalisté Queens Park Rangers se radují z gólu.

Článek

QPR prohrávali se Sunderlandem od 20. minuty, kdy se prosadil jedenáctou ligovou brankou nejlepší klubový střelec Kevin Fletcher. Ten se trefil po pětizápasovém gólovém půstu. Vyrovnání zařídil o deset minut později Francouz Loic Rémy.

Na obratu skóre začali domácí pracovat v druhém poločase. Dvacet minut před koncem se přesnou střelou k tyči blýskl Andros Townsend. Jistotu výhry dal domácím v poslední minutě zápasu záložník Jermaine Jenas, který tak zaznamenal první gól od svého únorového příchodu na stadion Loftus Road.

Reading z duelu s Aston Villou žádné body nevytěžil, přestože šel jako první do vedení. V 32. minutě si hostující Nathan Baker srazil míč do vlastní branky. Prakticky vzápětí však odpověděl za hosty dvanáctou ligovou trefou Belgičan Christian Benteke.

O třech bodech pro Aston Villu rozhodl krátce před přestávkou Gabriel Agbonlahor. Reading zůstal předposlední, Aston Villa je sedmnáctá s tříbodovým odstupem od sestupových příček.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Norwich - Southampton 0:0
QPR - Sunderland 3:1 (30. Rémy, 70. Townsend, 90. Jenas - 20. Fletcher)
Reading - Aston Villa 1:2 (32. vlastní Baker - 33. Benteke, 45. Agbonlahor)
West Bromwich - Swansea 2:1 (40. Lukaku, 61. vlastní De Guzmán - 33. Moore).

Reklama

Související témata: