Hlavní obsah

Manchester United - Chelsea 2:2Chelsea prohrávala o dva góly, zápas s Rudými ďábly však srovnala

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem dohnali v Anglickém poháru dvougólovou ztrátu a po remíze 2:2 si čtvrtfinále s Manchesterem United zopakují, tentokrát však na hřišti Blues. Po bezbrankové remíze druholigových soupeřů Blackburnu a Millwallu se bude opakovat i druhé nedělní čtvrtfinále.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Petr Čech po druhé inkasované brance na Old Trafford...

Článek
Fotogalerie

Manchester se dostal do vedení v páté minutě po zaváhání českého brankáře. Ten nejprve vyběhl vstříc dlouhému nákopu Michaela Carricka, jenže pro míč si nakonec nedošel a při ústupu zpět ho útočník Javier Hernández hlavou snadno přehodil.

Za dalších šest minut musel Čech lovit míč ze sítě znovu, protože centr Wayna Rooneyho ze standardní situace prošel klubkem hráčů a zapadl k zadní tyči. V 25. minutě Čech naopak Rooneymu těžkou střelu chytil a poradil si i s dorážkou, kterou na vlastní branku poslal hlavou stoper David Luiz.

Po přestávce se ovšem obraz hry naprosto změnil a svěřenci Rafaela Beníteze měli více ze hry. Po hodině hry snížil technickou střelou střídající záložník Blues Eden Hazard, na 2:2 pak vyrovnal další středopolař Ramires.

Manchester byl blízko tomu, aby po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů vypadl během jednoho týdne z druhé soutěže, Juan Mata ale v nastavení těsně minul.

Čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru:
Millwall (II) - Blackburn (II) 0:0,
Manchester United - Chelsea 2:2 (5. Hernández, 11. Rooney - 59. Hazard, 68. Ramires).

Reklama

Související témata: