Hlavní obsah

Chybujícího Čecha zaskočil vítr, nakonec si však na Old Trafford užil skvělého dramatu

Manchester

Nešlo sice o jubileum, fotbalisté Chelsea však přesto chtěli v neděli řádně oslavit 108. výročí založení klubu. Čtvrtfinále FA Cupu se pro ně vyvíjelo mizerně, již po deseti minutách prohrávali na hřišti Manchesteru United 0:2. Nakonec však Blues na Old Trafford vyrovnali a v závěru měli blíž k postupu. Bitva gigantů se bude po remíze 2:2 opakovat, tentokrát na Stamford Bridge.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Petr Čech po druhé inkasované brance na Old Trafford...

Článek
Fotogalerie

Albion se těší na reprízu prestižního duelu. A hráči Chelsea si pochvalují, že na hřišti velkého rivala dokázali doslova vstát z mrtvých.

„Po průběhu utkání je to pro nás skoro jako vítězství. Myslím, že jsme klubové výročí oslavili stylově. Na narozky vyšel skutečně velký zápas a jsme rádi, že jsme dál ve hře a stále máme šanci porvat se o pohár," pochvaloval si brankář Petr Čech na svých webových stránkách.

Gólman Chelsea si tak mohl vydechnout, chyboval při první inkasované brance.

„Chtěl jsem na centr jít, ale zpoza brány foukal silný vítr a míč se začal rychle zastavovat. Bylo jasné, že bych na něj nedosáhl a myslel jsem si, že se nedostane ani k Hernandezovi. Ale bohužel se tak stalo a on využil mojí špatné pozice. Každopádně se nechci vymlouvat. Byl to laciný gól a vítr, nevítr, měl jsem se zkusit vrátit rychleji. Byla to moje jednoznačná chyba," přiznal.

Střídající hráči hru Chelsea oživili

Druhý gól brzy dostal z přímého kopu od Rooneyho, po přestávce se však hosté obdivuhodně zvedli.

„Potřebovali jsme dát kontaktní gól, abychom zápas zdramatizovali, což se povedlo. Po přestávce jsme hráli velmi dobře a zaslouženě vyrovnali. Střídající hráči naši hru oživili, hlavně Eden Hazard hrál fantasticky. Nakonec jsme zápas za stavu 2:2 ještě mohli rozhodnout v náš prospěch, ale i tak můžeme být spokojeni. Prohrávat na Manchesteru 0:2 a dokázat zápas ještě zremizovat, je úspěch. Pořád jsme ve hře a věřím, že nás výkon z druhé půle nakopne," doufá Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články