Hlavní obsah

Wenger ničil zdraví mého syna, stěžuje si Szczesny senior po kritice gólmana Arsenalu

Arsenalu tahle sezóna příliš nevychází a není divu, že se kritika obrací i směrem k hráčům Gunners. Jedním z nich je brankář Wojciech Szczesny, s jehož výkony nepanuje zrovna spokojenost. Kouč Arséne Wenger jej minulý týden vynechal ze základní sestavy s tím, že je „mentálně přepjatý“ vysokým počtem zápasů v poslední době. Za své rozhodnutí to ale pořádně schytal od gólmanova otce.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Arsenalu Wojciech Szczesny inkasuje gól od Maria Mandžukiče.

Článek

Podle něj je současný pokles formy jeho syna důsledkem toho, že jej kouč Wenger nutil hrát i přes zranění, což si teď vybírá svoji daň. „Wojciech prodělal dvě vážná zranění. S jedním loni v dubnu a květnu normálně hrál. Neměl tehdy souhlasit s tím, že nastoupí, ale kouč na něj naléhal," cituje slova otce polského brankáře Macieje britský list The Sun.

„Takhle by se kouč chovat neměl. Wojciech celý týden netrénoval, pak absolvoval jenom rozcvičení a v sobotu zápas. Pak byl samozřejmě náchylnější ke zraněním a jeho forma šla dolů. Wenger si zahrával se zdravím mladého kluka a Wojciech s tím hloupě souhlasil," vracel se k události Szczesny senior, jenž dříve hájil branku polské reprezentace.

Wenger jen hledá obětního beránka

Za současným výkonnostním poklesem syna podle něj může právě trenér Arsenalu a jeho rozhodnutí. V srpnu utrpěl dvaadvacetiletý polský brankář zranění kotníku, s tímto hendikepem pak normálně nastupoval k zápasům.

Na podzim však kvůli přetrvávajícím potížím absentoval a do základní sestavy se vrátil až v listopadu. V únoru se pak stal dokonce hlavní hvězdou zápasu proti Sunderlandu, kde vychytal čisté konto.

„Byl skvělý. Možná jeho sebevědomí trochu sráželo, že předtím dostával dost gólů. Ale lidé často zapomínají, že je mu teprve dvaadvacet let, což je na gólmana velmi málo," hájil tehdy Wenger svého svěřence.

K odvetě Ligy mistrů na stadiónu Bayernu Mnichov a v následujícím ligovém zápase proti Swansea už dal ale kouč přednost Lukaszi Fabiańskimu. „Wenger si prostě začal hledat obětního beránka. Přitom sám toho loni v dubnu a květnu dost podělal," pokračoval Szczesny senior.

Zase bude jedničkou

Přestože se nyní v britských médiích hojně spekuluje o posilách Arsenalu, které mají po bídné sezóně Kanonýrů přijít a mezi nimiž by nemělo chybět ani velké brankářské jméno, Maciej Szczesny věří, že jeho syn bude v Arsenalu znovu jasnou jedničkou.

„Tohle období není pro Wojciecha moc úspěšné. To, že ho Wenger nevzal do Mnichova, něco značí.  Nicméně můj syn může být gólmanskou jedničkou dalších deset let. Potřebuje se jen znovu dostat do formy," dodal brankářův otec.

Reklama