Hlavní obsah

Proč Torres nedává góly? Může za to životní forma brankářů, vysvětluje Azpilicueta

Londýn

Střelecké trápení útočníka Chelsea Fernanda Torrese, jehož Chelsea koupila za 1,5 miliardy korun, se už stalo evergreenem. Forvard Blues dal letos jen dva góly, což pochopitelně nestačilo na pozvánku do nabité španělské reprezentace. Do ní se však dostal jeho spoluhráč Cesar Azpilicueta, jenž skomírajícího kanonýra vehementně brání.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Obránce Chelsea Cezar Azpilicueta v souboji se Šindžim Kagawou (vpravo) z Manchesteru United.

Článek

„Asi teď prostě nemá to štěstí, které útočníci potřebují. I když dělá věci správně, často se stává, že proti němu nastoupí brankář, který hraje zrovna životní zápas," vysvětloval Torresovo střelecké trápení Azpilicueta.

Torres si mimo jiné nepřišel v Evropské lize ani na sparťanskou obranu v čele s gólmanem Tomášem Vaclíkem. Mistr světa a Evropy si musí zvykat také na to, že se do španělského národního týmu už nevejde.

„Do národního týmu chce být pochopitelně každý povolán. A Fernando není výjimkou. V tréninku tvrdě pracuje, dělá pro tým i pro sebe to nejlepší. Jenže spousta dobrých hráčů se nakonec do reprezentace nedostane," popisuje tvrdou realitu hvězdného španělského výběru Azpilicueta.

Mourinho má stále obdiv

Torres nicméně pomohl minulý týden Chelsea gólem k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes rumunskou Steauu Bukurešť, byť v závěru zápasu zahodil penaltu. Postup však ani zdaleka neutlumil hněv fanoušků Blues vůči trenérovi Rafaelu Benítezovi, proti němuž se bouří od jeho nástupu do funkce.

Azpilicueta nicméně odmítá, že by se negativní nálady ze strany fanoušků nějak podepisovaly na výkonech týmu. „Trenér má smlouvu do konce června, to všichni vědí. A je na vedení klubu, jak se rozhodne dál. Pokud zůstane, fajn. A jestli si vedení myslí, že je lepší, aby odešel, také dobře. Rafa se koncentruje na každý jednotlivý zápas a nikdo nepřemýšlí o tom, co bude dál. Pokud se nám nepodaří splnit některé cíle, bude to vina nás všech," uvědomuje si třiadvacetiletý obránce.

Zároveň také přiznal, že kouč José Mourinho, jenž je označován za horkého favorita coby Benítezova nástupce, je v klubu stále uctíván.

„Mluvíme ale o manažerovi, který má platný kontrakt s Realem Madrid. Lidé v Chelsea a fanoušci ale k němu mají obrovské sympatie. Situace je však taková, že my máme svého trenéra, který tady má kontrakt do léta. Uvidíme, co se potom stane," dodal.

Reklama

Související témata: