Hlavní obsah

Z legrace poslal životopis, teď může být trenérem Blackburnu. Je McDonagh inspirací i pro české fanoušky?

Blackburn

Původně to vypadalo jen jako nevinný žert, může se z něj však vyklubat docela slušná kariéra fotbalového trenéra. V druholigovém anglickém týmu Blackburn Rovers už několik týdnů neúspěšně hledají nového manažera, který mužstvo vytáhne ze spodních pater tabulky League Championship. Mezi uchazeče se přihlásil i jistý James McDonagh, třicetiletý fanoušek konkurenčního Burnley FC. A ke svému překvapení byl zařazen na užší seznam uchazečů.

Foto: Profimedia.cz

James McDonagh v dresu Blackburnu, avšak v rukou drží šálu svého oblíbeného týmu Burnley FC.

Článek

Už dál nechcete vidět kouče Michala Bílka na lavičce fotbalové reprezentace ČR? Dosáhli byste lepších výsledků? Anglický příklad dává malý návod, jak udělat vlastní kariéru. Stačí pouze poslat vlastní životopis na adresu Fotbalové asociace a čekat, jestli se ozve někdo z fotbalových "bafuňářů".

McDonagh je původní profesí obchodní poradce, ale v žertu se rozhodl usilovat o post trenéra Rovers, aktuálně 18. týmu druhé anglické ligy. Že za sebou nemá žádnou trenérskou kariéru? Podle listu The Sun, který o celém případu informoval, to není žádný problém.

V Blackburnu se dějí bláznivé věci

Třicetiletého McDonagha totiž činovníci Blackburnu zahrnuli do užší listiny kandidátů, ze kterých vyberou jméno nového trenéra. „Původně šlo o vtip, jelikož jsem se domníval, že bych tuto práci zvládl lépe, než několik posledních trenérů," usmíval se McDonagh, který má jediné „zkušenosti" s trénováním tak akorát z fotbalového manažera na počítači. „Nečekal jsem, že se dostanu mezi užší seznam uchazečů. Ale tihle funkcionáři Blackburnu jsou známí svým bláznivým rozhodováním," uvedl McDonagh.

Aniž by se dlouho načekal, po několika hodinách mu odpověděl Shebby Singh, kontroverzní poradce indických majitelů Rovers. „Po kontrole vašeho životopisu jste byl zařazen do užšího výběru na volné místo. Tímto vás oficiálně zveme na pohovor," znělo v odpovědi pro třicetiletého McDonagha, který jen nevěřícně kroutil hlavou.

Vedení Rovers se v letošní sezóně předčasně rozloučilo už se třemi trenéry, tým dočasně vede Gary Bowyer, který měl v Blackburnu na starosti mládežnické týmy.

Reklama

Související témata: