Hlavní obsah

Nenávist vůči mně rozpoutal český blogger, stěžuje si kouč Chelsea Benítez, že se lež proměnila v pravdu

Londýn/Praha

Ukázal do Česka. Ba co víc, dočasný kouč ve službách fotbalistů londýnské Chelsea Rafael Benítez dokonce prohlásil, že to byl mladý český blogger, který rozpoutal nenávist fanoušků Blues vůči jeho osobě. „Slovy, která jsem nikdy nevyřkl a jež nejsou pravdivá, ale protože se šířila po sociálních sítích po všech kontinentech, nemohu se proti nim bránit, natož je vyvrátit,“ glosoval španělský trenér po týdnech mlčení notoricky známý citát, že by z úcty k svému bývalému klubu Liverpoolu nikdy nevzal práci v Chelsea. Právě ten vzbudil mezi fanoušky Blues tolik vášní a je příčinou jejich nenávisti vůči Rafovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Rafael Benítez už ví, odkud nenávist fanoušků Chelsea vzešla.

Článek

„Dovedu se vyrovnat se všemi nepřáteli, konkurenty i třeba odstřelovači, kteří existují v reálném světě, nesvedu to ale proti těm, kteří se pohybují ve světě kybernetickém. Zvláště v této době, v této společnosti, v éře, kdy Twitter a Facebook postupují tak rychle kupředu," cituje britský Mirror jedenapadesátiletého španělského kouče Beníteze před nabitým velikonočním programem, během něhož čekají jeho Chelsea dva těžké zápasy. V sobotu o ligové body se Southamptonem, v pondělí pak v opakované čtvrtfinálové konfrontaci FA Cupu s Manchesterem United.

Jsem bezmocný, uvědomuje si Rafa

„Můj nepřítel je anonymní, bezejmenný, irelevantní, ale hlavně  - jedovatý. Dospívající blogger v České republice vytvořil citát, v němž tvrdí, že jsem před šesti lety řekl něco, co jsem z úst nikdy nevypustil. Ale protože to opakoval znovu a znovu, i když to pravda nebyla, nakonec se to pravdou stalo," obvinil Benítez českého mladíka, že to byl on, kdo spustil a rozpoutal nenávist fanoušků Chelsea vůči jeho osobě.

„Potíž je v tom, že nemůžete změnit vnímání lidí, kteří žijí na jiném kontinentu a čtou na Twitteru názory někoho, kdo tam bloguje a píše, co není pravda. Něco takového je prostě nemožné, protože dokola opakované věci se stavají „pravdou", i když pravdou nejsou," rozpálil se španělský kouč, jehož cituje Daily Mirror.

I v Chelsea je má práce vidět, pochválil se

Je totiž přesvědčen, že vymyšlený citát šířený nejprve po sociálních sítích a poté převzatý médii mu ublížil nejvíc. Dočasné angažmá na Stamford Bridge pochopitelně také, protože je samozřejmě rozdíl přijít k mužstvu na šest sedm měsíců nebo mít v ruce tříletou smlouvu.

„Vždy jsem se snažil a snažím mít velkou vizi a jít za ní. Pokud jsem v Chelsea, pak jen proto, že jsem byl úspěšný a vyhrál všechny trofeje, které lze na klubové úrovni vyhrát. V různých zemích a s různými týmy. Vím, jaké jsou mé schopnosti a trenérský um," připomínal Benítez, že i s Chelsea je schopen ještě sezónu zachránit.

„Myslím, že na Stamford Bridge dělám dobrou práci. Vše, co jsem mohl udělat, bylo soustředit se na věci, které budu dělat dobře a jež ze mě činí úspěšného trenéra. A já to udělal... Mužstvo se dostalo do potřebné rovnováhy, je v něm hodně mladých hráčů, kteří se v tomto přechodném období dobře učí," glosoval Rafa své dosavadní působení v londýnském celku.

Samozřejmě přiznal, že by ho chtěl završit úspěchem - umístěním na jedné z prvních čtyř příček v Premier League, jež garantují účast v příštím ročníku Ligy mistrů, a ziskem jedné ze dvou trofejí, o něž Chelsea pořád ještě hraje.

Už nejbližší dny a zápasy ukážou, nakolik je jeho vize reálná.

Reklama

Související témata: