Hlavní obsah

Dočkají se Rosický a spol. nového brankáře? Arsenal si údajně vyhlédl Casillase

Londýn/Praha

Prvotřídní posila prý figuruje v plánech vedení Arsenalu v souvislosti se změnami v kádru pro příští sezónu. Londýnský klub, jehož dres obléká i kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, by podle informací Daily Star mezi třemi tyčemi rád uvítal španělského gólmana Ikera Casillase z Realu Madrid. Deník dodává, že Gunners jsou za novou akvizici ochotni zaplatit až 17 miliónů liber (přes půl miliardy korun).

Foto: Sergio Perez, Reuters

V Realu Madrid vysedává špičkový španělský brankář Iker Casillas stále na lavičce, odejde v létě jinam?

Článek

Arsenal chce využít napjatých vztahů mezi brankářskou stálicí v týmu španělských mistrů světa a Evropy a koučem Josém Mourinhem, pod jehož vedením přišel Casillas v této sezóně v Realu Madrid o post jedničky. Místo něho hájí branku Bílého baletu Diego López, lednová akvizice ze Sevilly, jenž týmu vychytal postup do finále Španělského poháru a nastupuje i v prestižní Lize mistrů.

Jednatřicetiletý Casillas má sice v Realu smlouvu až do roku 2015, při vyhrocených sporech s portugalským trenérem však už před časem prohlásil, že královský klub buď opustí Mourinho, nebo on. „Chci, aby si mne fanoušci pamatovali jako hráče, který nosil dres Realu s hrdostí," cituje list z brankářova interview z minulého týdne, v němž nepřímo připustil možnost nového angažmá.

Od příchodu dvojnásobného šampióna Ligy mistrů a pětinásobného mistra nejvyšší španělské soutěže s Realem si v Arsenalu slibují nejen významnou posilu kádru, ale Casillas by se měl zhostit i role učitele a mentora pro stále poněkud nevyrovnané výkony podávajícího Poláka Wojciecha Szczesného.

Přestoupí gólman Iker Casillas do Arsenalu?
Ano
23 %
Ne
77 %
Celkem hlasovalo 5283 čtenářů.

Reklama

Související témata: